Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо ентусиазмът, с който тези фирми се борят за стотици милиони, никакъв го няма, когато трябва да се строи качествено и в срок?

May be an image of outdoors and text

Peter Ivanov, Facebook
Предизборна улица на по-малко от 2 години в Община Априлци

May be an image of nature, road, twilight and tree

Цял ден строителни компании протестират в центъра на София, разполагайки тежка техника върху жълтите павета - културна ценност на столицата от национално значение. Това ни провокира да поставим няколко въпроса:

Защо ентусиазмът, с който тези фирми се борят за стотици милиони, никакъв го няма, когато трябва да се строи качествено и в срок?

Защо 10-тина строителни компании са узурпирали целия строителен бранш в България, принуждавайки стотици малки фирми да им работят за жълти стотинки като подизпълнители?

Докога големите фирми ще бавят плащанията към подизпълнители, въпреки че държавните пари вече са им преведени?

Ще питаме и #КОЙ е разпънал голям политически чадър, за да получават тези 10-тина фирми на практика всички обществени поръчки за строителство?

Защо Трейс, Джи Пи груп, ПСТ, Водстрой, ВДХ, Щрабаг, ГБС, Галчев, Калистратов... никога не носят отговорност за безобразно некачествените ремонти, които извършиха през последните години, усвоявайки милиарди от нашите пари?

Дали защото именно този политически чадър, който им осигурява тлъстите поръчки, после е впрегнат да ги защитава от глобите, заложени в подписаните договори?

Въпросите са много, а отговорите - неудобни, защото ще лъсне дългогодишната зависимост на "големите" в този бранш с ГЕРБ. Всичко това за сметка на обществения интерес и хилядите работници, които са лишени от заслужените им заплати, заради далаверите на шефовете им.

Спаси София - Posts | Facebook

Източник/ци: Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!