Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не дават на Динко да спаси "Вера Су"

От Министерство на транспорта са отказали на Динко Вълев, който е искал да помогне за решаване на кризата със заседналият край Яйлата кораб "Вера Су". Ловецът на бежанци от Ямбол има подходяща техника, която може да реши проблема с бедстващия вече 22-ри ден край Камен бряг плавателен съд, научи Lupa.bg. Динко Вълев отново иска да влезе в ролята на спасител, като сам е потърсил контакт с министър Христо Алексиев, но от Министерство на транспорта са заявили, че имат план, който седмица по-късно все още не е ясен. 

"През изминалата седмица се опитах няколко пъти да се свържа с министъра на транспорта. Успях да се свържа само с неговата пиарка. Обясних й, че имам техника, огромни прахосмукачки с маркучи дълги по 100-110 м., които могат да смучат и директно да товарят в големи гондоли. Те ме отрязаха и обясниха, че имат план. Какъв им е планът? Да викнат холандска фирма, която ще им вземе тройно на това, което ще взема аз. Все още нищо не са направили. Искам парите да останат в България, но те явно не искат. Защо 1 седмица по-късно нищо не са направили и ще стане екологична катастрофа. Не се правя на голям разбирач, но имам такава техника, която разтваря кораба и след това да се дръпне с военния катер", изказа своята позиция по темата Динко.

Припомняме, че екипажът на кораба пожела да слезе на брега. Последваха разпити, след които капитанът и един от неговите помощници бяха задържани. Те са обвинени за допускане на засядане на кораб, което може да доведе до загуба на живот или до увреждане на чужд имот и ако вината им бъде доказана, ги очакват от 5 до 15 години лишаване от свобода.

Източник/ци: Не дават на Динко да спаси "Вера Су" - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!