Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Остро! Партиите са неофеодални клики

Авторитарният режим на ГЕРБ си отива, убеден е проф. Иво Христов

Остро! Партиите са неофеодални клики

"Сериозният проблем е, че имаме разгръщаща се политическа криза вече повече от година. Един авторитарен режим - този на ГЕРБ, си отива, но все още не сдава позициите, а тези, които искат да ги сменят, нямат ресурса да го направят...

Четата срещу ГЕРБ е шарена. Но те не са обединени от визия за промяна на страната, интересите им са съвършено разнопосочни", коментира пред БНР проф. Иво Христов. И допълни:

"Почти всички партии са неофеодални клики, които не са водени от идеологии и ценности, а са стръмно и стръвно насочени към приватизиране на държавната рента, презентиращи върху едно все по-уморено и апатично население".

По думите му "под флаговете за борба с корупцията едни юнаци искат да сменят тези, които стоят на вход/изхода на тази корупция, за да заемат техните места и вече има примери за това".

В предаването "Политически НЕкоректно" проф. Христов посочи, че България е с ограничен, дори с никакъв суверенитет.

"Грамотната политическа линия на патриоти, които са загрижени за отечеството си, но искат да го управляват, е в стеснен коридор от възможности, който ни е външно зададен. Често под формата на компромиси и лавиране се замаскира националното предателство...

Последното суверенно българско решение е от 1912 година, когато е дадена заповед за атакуване на Одринската крепост. От тогава България е в коридор от зависимости с различни вариации".

Според него у нас политика няма и под политика се разбира "примитивната битка за власт":

"За голямата част от българските политици важи максимата, че нямат афинитет към визионерство, да виждат страната си качествено различна, отвъд приказките. Да не говоря за техните примитивизъм, тежка некадърност и неграмотност. Кресливите патриотари са тежко некомпетентни. Често зад патриотарщината се прикриват или комплекси, или популизъм".

Проф. Иво Христов не изключи вероятността за нови парламентарни избори през пролетта. По темата за президентския вот той посочи, че ако екипът на Румен Радев не направи тежки грешки, то резултатите са предрешени.

Източник/ци: Остро! Партиите са неофеодални клики - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!