Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Включването на Пеевски отново в листите носи 100 000 бонус вот за ДПС и ги прави втора политическа сила?! Сценарий "Герджиков и Панов срещу Радев" спира президента за втори мандат?!

Делян Пеевски е взел решение да се завърне официално в политиката, приемайки предложението да бъде включен в кандидат-депутатските листи на партията за предстоящите избори, съобщава "24 часа", позовавайки се на достоверен източник от средите на ДПС. 
 
Включването на Пеевски отново в листите може да донесе 100 000 гласа бонус за ДПС и да направи Движението втора политическа сила заради преразпределянето на вот между ИТН, БСП, "Продължаваме промяната" и "Демократична България".
 
ДПС получи 287 000 гласа на парламентарните избори на 11 юли и с прибавянето на стотина хиляди вот от изборджийската машина на Делян Пеевски може да има 400 000 гласа, което да се окаже недостижимо за ИТН, БСП, "Продължаваме промяната" и "Демократична България".
 
ГЕРБ ще спечели изборите и ако ДПС е втора политическа сила коалицията "Герджиков" на втория тур на президентския вот може да конструира управленска коалиция на ГЕРБ и Движението. 

Сценарий "Герджиков и Панов срещу Радев" спира президента за втори мандат?!

"Убеден съм, че ще спечеля, но ако не стигна до втори тур, ще подкрепя Лозан Панов", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.
 
Това е предложение към Лозан Панов, кандидат за президент, подкрепен от "Демократична България", за подкрепа на който от тях стигне до балотаж срещу президента Румен Радев.
 
Ако се стигне до сценарий "Герджиков и Панов срещу Радев", президентът може да загуби балотажа.
 
Румен Радев вероятно няма да има втори мандат, ако избирателите на проф. Анастас Герджиков и Лозан Панов се обединят на втория тур.
 
Предложението на проф. Анастас Герджиков се вписва в предизборното мото на кампанията - "Наистина обединени".
 
Инициативата му за подкрепа с Лозан Панов е силен ход и цели да осуети сценарий "Всички срещу кандидата на ГЕРБ".
 
Румен Радев явно разчита на вота на "Демократична България", но след включването на пропрезидентския проект "Продължаваме промяната" в парламентарните избори, отнемайки вот от коалицията, избирателите й вероятно няма да гласуват на 100% за президента.
 
bgsniper.com 

Източник/ци: Включването на Делян Пеевски отново в листите носи 100 000 бонус вот за ДПС и прави Движението втора политическа сила?!

Сценарий "Герджиков и Панов срещу Радев" спира президента за втори мандат?!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!