Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Калоян Методиев: Харвардските Бони и Клайд доминират в държавата

На 14-и ще избираме между Щуреца и мравката и трябва да внимаваме, защото знаете, че със свирнята се прави шоу, докато мравката работи и трупа храна. Такава метафора използва бившият съветник на президента Радев - Калоян Методиев пред Би Ти Ви. Така той предупреди, че има опасност парламентарните избори да бъдат захлупени от президентските, заради по-силния интерес към битката на "Дондуков"2.

Да, Щурецът е интересен и атрактивен, но всичко, което се прави в тая държава, се прави от мравката в парламента, обясни Методиев.

Служебните кабинети в държавата са провал - вместо да прибират хората, те ги изкарват на улицата, заключи бившият седесар.

Харвардските Бони и Клайд доминират политиката в държавата, няма ден в който двамата Господа да не са се забъркали в скандали, отсъди Методиев, като визира бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков.

"Тези двама господа всеки ден или се забъркват в някакъв скандал с гражданство, с нарушения на закона, с конституционни проблеми, с офшорни фирми, с откровени лъжи, че те са актуализирали бюджета, или с нещо друго, тоест тези харвардски Бони и Клайд в един момент започнаха да доминират политическия дневен ред в държавата", отбеляза политологът.

Той обаче изрази мнение, че са направили това прекалено рано и прекалено превъзбудено, изчерпвайки "елементите на това шоу, което представяха, на тези фойерверки, и мисля, че удариха тавана и в момента им предстои едно обратно вървене надолу по отношение на електоралното доверие".

"Щурецът прави шоу, весели се лятото, докато мравката събира храна. Предстои ни много тежка зима и ако ние изберем щуреца, не изберем мравката на тези избори, ще имаме огромни проблеми като общество. Щурецът - това е президентската кампания", коментира той.

ПП държи на подкрепата си за втори мандат на президента Румен Радев. По негови думи тя е много интересна и привлича внимание. В президентската институция обаче според него освен да се родят проблеми в държавата, не може да се направи много по отношение на текущата политика. Същинската работа - това, което прави мравката, била в парламента.

Според Методиев скандалът с Pandora Papers няма да има влияние върху държавата и изборите.

Той посочи, че и Делян Пеевски, и Николай Младенов са извън активната политика като кандидати в настоящата кампания, така че по-скоро можело да понесат някакви лични имиджови щети, отколкото това да окаже влияние върху държавата и процеса на протичане на предизборната кампания.

Източник/ци: Калоян Методиев: Харвардските Бони и Клайд доминират в държавата - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!