Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След преизбирането на Радев: Кирил Петков премиер, Борисов в съда!

Бойко Борисов понесе нов много тежък удар, загубата му вече е сигурна!

СДС го заряза

Изразът „сам като куче“ в момента идеално пасва на Бойко Борисов, който бе изоставен от абсолютно всички свои партньори, след като сдаде властта на Румен Радев и служебния кабинет. Последната голяма загуба на лидера на ГЕРБ е разпадането на коалицията със СДС.

От централата на най-дясната партия у нас обявиха, че прекратяват коалиционните си отношения с ГЕРБ, писа Novinite-dnes.eu. Причината е, че от СДС са припознали друга партия като по-близка идеологически и това е „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев.

Бойко Борисов е изоставен от всички не само у нас, но и в чужбина

Двете страни вече са в напреднали преговори и след президентските избори на 14 ноември се очаква да направят коалиция, в която да влязат още „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Така на практика още отсега е ясно, че дори да спечели парламентарните избори, ГЕРБ отново няма да може да управлява. И последната партия, която подкрепяше Борисов, сне доверието си от него.

Нещо повече, очакванията са, че именно новата коалиция, която се заформя, ще управлява страната, а за премиер ще бъде назначен Кирил Петков. Това значи, че Бойко Борисов може да се чувства сериозно застрашен относно своята свобода, защото Петков и Христо Иванов ще направят и невъзможното да свалят Иван Гешев и да назначат Лозан Панов за главен прокурор.

Всичко това, разбира се, минава през задължително преизбиране на Румен Радев, което към момента изглежда сигурно. Опонентите му са далеч по рейтинг от него, колкото и някои определени медии да се опитват да изкарат ситуацията друга.

Източник/ци: След преизбирането на Радев: Кирил Петков премиер, Борисов в съда!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!