Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Месеци преди пандемията в Ухан се случва нещо невероятно

Китайското правителство може да е знаело по-рано за настъпващата зараза

Лабораториите в китайския град Ухан, откъдето тръгна разпространението на COVID-19, са увеличили драстични поръчките си за PCR тестове и оборудване месеци, преди Пекин да съобщи за първия случай от коронавирус на Световната здравна организация през декември 2019 година, предаде BG-VOICE.

Това става ясно от разследване на американско-австралийската фирма Internet 2.0, която е специализирана в киберсигурността и изследване на данни с отворен код. Според разкритията за 2019 г. са били подписани 135 договора за доставка на оборудване, свързано с провеждането на PCR тестове или с 50% над нивата от 2018 г., когато са сключени 89 договора. За 2017 сключените договори за доставка са 72.

От Internet 2.0 посочват, че лабораториите в Ухан са увеличили разходите си за PCR тестване с близо 600% в периода 2005-2009 г. От Newsweek отбелязват, че тези данни индикират, че китайското правителство е знаело по-рано за настъпващата епидемия или, че в лабораториите и институтите в Ухан се е увеличил фокусът върху изследване на вируси.

Ето и мнението на бившият директор на Националното разузнаване на САЩ Джон Ратклиф: "Смятам, че това, което виждаме с тези данни, е повече от дим, според мен може да говорим за пожар, потвърден от твърде много вече различни източници. За мен това е поредното крещящо доказателство (за събитията в Ухан). За мен нови не са и необходими". Ратклиф бе директор на службата в последните месеци от мандата на предишния президент на САЩ Доналд Тръмп, който наричаше COVID „китайският вирус“, с което си спечели не малко критики от официален Пекин.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Връзката между здравето и морала

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Месеци преди пандемията в Ухан се случва нещо невероятно - ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!