Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боркинята България да има жена-генерал става вице на Герджиков?

Боркинята България да има жена-генерал става вице на Герджиков?

Полк. Невяна Митева е шефка на Сдружението на жените военнослужещи, любимка на Аню Ангелов

Боркинята за равни права на жените в армията полк. Невяна Митева е сред вероятните кандидати за вицепрезидент на издигнатия и подкрепен от Инициативен комитет начело с ГЕРБ кандидат за държавен глава проф. Анастас Герджиков, твърди "Медиапул".

Според горещия слух бившата председателка на комитета на НАТО по равнопоставеността е била поканена лично от експремиера Бойко Борисов, а по информация на Lupa.bg и тя, и съпругът й - уважаваният командир на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев са близки с него от години. 

Звездата на полк. Митева изгрява в първия кабинет на Борисов, когато е забелязана от тогавашния военен министър Аню Ангелов и се радва на особена подкрепа от него. Впоследствие, докато във всички свои интервюта напомня, че е време България да излъчи своята първа дама-генерал, последователно е в отлични отношения както с Тодор Тагарев, така и с Ангел Найденов, и Красимир Каракачанов.

Последният е особено тачен от съпруга й ген. Матеев заради полигона на Црънча, за който военните от 68-а бригада отдавна апелираха да стане техен, а Борисов даде благословията си в началото на тази година, докато все още беше министър-председател.  

В неделя в НДК се очаква да бъде учреден и Инициативният комитет за издигането на двойката Герджиков-Митева, като в понеделник той ще трябва и да внесе документите си в ЦИК, и да получи решение от комисията за регистрация. 

Източник/ци: Боркинята България да има жена-генерал става вице на Герджиков? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!