Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Социалдемократите на Камов отиват при "почтените" – Феновете на Петков и Василев вече се чудят - това ли е промяната, с привличане на изгонени дори от БСП ултра социалисти

Кирил Петков и Асен Василев

Бившите служебни министри Кирил Петков и Николай Василев се похвалиха, че влизат в коалиция със социалдемократите на Николай Камов. „Продължаваме промяната” ще влезе в коалиция с „Политическо Движение Социалдемократи”. Забравената соц формация, която беше основана от Николай Камов, залезе след разлъката с БСП. Петков и Василев пък очевидно се опитват да покрият и лявото политическо пространство, след като анализатори упорито ги поставят в десния политически сектор.

Социалдемократическата партия беше основана през 2000 г. от бившия социалист Николай Камов. Формацията влизаше в парламента с БСП. През 2008 г. Николай Камов, който тогава беше депутат от парламентарната група на левицата, беше изгонен от "своите". Формалната причина беше, че не участва в работата на групата и се отклонява от общите й позиции. Всъщност отдавна имаше търкания между него и тогавашното ръководство на БСП в лицето на премиера Сергей Станишев. Самият Камов обяви, че напуска политиката няколко години по-късно и движението официално премина в ръцете на други.

От „Продължаваме промяната” хвалят социалдемократическото движение в прессъобщение, че „работи за превръщане на България в модерна и развита държава”. „Трите принципа на социалдемокрацията – справедливост, свобода и солидарност са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция „Продължаваме промяната“, което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията”, обосновават Петков и Василев разширяването на политическия си съюз.

Фенове на Кирил Петков и на Асен Василев са в ступор и се питат така ли "почтените" политици ще продължат промяната - като реабилитират стари социалисти, от които дори и БСП се еманципира. С подобни ходове двамата могат единствено да отдръпнат от формацията си дясно мислещите хора. 

Източник/ци: Социалдемократите на Камов отиват при "почтените" - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!