Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: САЩ „убиват” финансиста на мафията ГЕРБ Владислав Горанов – вкарват го в „Магнитски” 2

САЩ сериозно са заели с изчегъртването на мафията ГЕРБ! Финансовият министър на шайката Владислав Горанов ще бъде изпратен на икономическа „смърт” с вкарването му в новия списък на корумпираните „Магнитски”, съобщи източник на Narod.bg от върховете на властта.

Както само ние разкрихме, Владислав Горанов е бил на косъм да бъде включен още в първия „Магнитски” на 2 юни, когато Вашингтон обяви, че шестима български граждани, сред които Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, ще бъдат подложени на финансови санкции заради корупция. Мерките засягат и всички свързани с тях фирми и организации.

След дълъг рев и поредните лъжливи обещания на Бойко, обаче, щатската администрация направила реверанс към глутницата и извадила името на Горанов, но под условие, че Баце сдаде поста в ГЕРБ и изчезне от политическия живот на България.

Очевдино това не се случи, Мутрата продължава да се опитва да се промуши в управлението, което ще доведе до връщането на знаещия всички мръсотии на ГЕРБ Владислав Горанов в позорния списък, уточни информаторът на Narod.bg.

Точно заради „Магнитски” по-рано днес партията на Васил Божков „Българско лято” получи отказ от ЦИК да бъде регистрирана за вота на 14 ноември. Мотивът на комисията е, че заради глобалния антикорупционен закон БЛ не може да си отвори банкова сметка и така да плати вноската от 2500 лева за участие на вота.

Удар по „Магнитски” означава икономическа смърт – законът позволява на САЩ да налага санкции на политици, държавни служители и подпомагащи ги лица, които, според американската администрация, нарушават човешките права или са замесени в мащабна корупция в целия свят.

Какви реално са последствията? Налага се конфискуване или замразяване на банкови сметки и транзакции на санкционираните лица и техни близки. Като това се отнася не само до авоари на територията на САЩ, но и по целия свят, ако те са в долари или съответната банка работи с американска финансова институция.

Източник/ци: Само в Narod.bg: САЩ „убиват” финансиста на мафията ГЕРБ Владислав Горанов – вкарват го в „Магнитски” 2 - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!