Следвайте "Буднаера" в Телеграм

АФЕРА.БГ: Добрев, Цонев и Копринков с името на Радев напред – единият граби декари от военна академия, другият изтисква ВИК с милиони левове

Няколко души са се втурнали като луди да правят милиони под шапката на Румен Радев или както самите те заявяват по срещи: “това, което молим трябва да бъде изпълнено, защото президентът е наредил”. Става дума за бившия втори в БСП Кирил Добрев, за бившия военен министър в НДСВ Николай Цонев и настоящия съветник по вътрешна политика към президентството Николай Копринков.

По думите на наши брилянтни източници тази “Света троица” се е превърнала в авангарда на щавенето на новата власт. И тримата вървят из страната с името на президента на уста, като се опитват да приберат милиони левове от всевъзможни места.

Последния обект, на който е хвърлил око Кирил Добрев заедно със своята близка до сърцето му Бояна Бозаджиева, е апетитен имот, намиращ се на територията на Военната академия “Г. С. Раковски” в София. Става дума за голяма зона земя, състояща се от няколко декара находяща се между военния музей и учебните помещения към Академията. Земята е изключително апетитна, защото се намира в самото сърце на Столицата и реалната й стойност е десетки милиони левове. В същото време, тъй като тя е част от Военната академия, достъпът до нея е не просто ограничен, а е директно забранен.

“Няма как някой да вземе тази земя без изричното разрешение на шефа на Военната академия, министъра на отбраната, а дори и самият президент”, коментира човек от “кухнята”.

„Няма как“, обаче Кирил Добрев вече провежда срещи с лица, на които предлага апетитните декари за тенис – кортове, кръчми и дискотеки. С Копринков на Радев зад гърба си.

По думите му през последните месеци Кирил Добрев бил станал дясна ръка в бизнеса на президентския съветник – Николай Копринков, като двамата правили всичко възможно да заграбят, колкото може повече преди поредната смяна на властта.

“Кирил Добрев действа на оперативно ниво, докато Копринков му е чадър”, твърди още източникът ни. Извън Военната академия новият бизнес тандем бил налазил още десетки атрактивни обекти и държавни и общински фирми из цялата страна.

В същото време друг близък до президента Радев и бивш военен министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски също бил скочил в бизнеса, оправдавайки всяко свое действие с нареждане от президента Радев.

Става дума за Николай Цонев, който преди няколко месеца беше назначен за шеф на надзорния съвет на ВиК холдинг.

По думите на високопоставено лице от Холдинга през последния месец Цонев многократно бил натискал изпълнителния директор на ВиК Илиян Илиев да закупи за 22 млн. лева в неясен софтуер, който според Цонев бил от животоспасяваща нужда за оцеляването и развитието на холдинга. Цонев натискал още управителното тяло да сключи и друг договор за 18 млн. лева, като твърдял, че лично президента Румен Радев настоява за въпросните сделки.

Шефът на ВиК холдинг се хванал за главата, тъй като успял да устои на щенията на Боко, но „новоморалните“ хептен я подкарали през просото с безумни кинти от които да точат.

Любопитно е, да попитаме съответните правоохранителни служби не са ли чували за самозваните бизнес акции на въпросните лица и докога подобна наглост ще бъде толерирана.

Отново ли ще повтаряме модела на Борисов, при който докато траеше грабежът всички стояха с широко затворени очи, а днес по техните стъпки вървят новите Цветановци в лицето на Добрев, Цонев и Копринков.

Докога държавните служби ще бъдат в угода на силните на деня, а техните съветници ще се превръщат в касички на своите шефове?

Защото към този момент вече е пределно ясно, че единственото, което се случи след свалянето на Борисов от власт е това, че едни нови хора вършат същите безобразия на мястото на старите такива.

Андрей Червенков

Източник/ци: АФЕРА.БГ | ДОБРЕВ, ЦОНЕВ И КОПРИНКОВ С ИМЕТО НА РАДЕВ НАПРЕД – ЕДИНИЯТ ГРАБИ ДЕКАРИ ОТ ВОЕННА АКАДЕМИЯ, ДРУГИЯТ ИЗТИСКВА ВИК С МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!