Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фактор: Румен Радев измъчи ООН с английския си език (видео)

Румен Радев

Румен Радев

Президентът Румен Радев направи видеообръщение към ООН на английски език. В него държавният глава подчерта, че България е загрижена за трайните заплахи за сигурността в световен мащаб. Пред обединените нации Радев сподели своята загриженост и за влошаващата се обстановка в Афганистан.

Във видеобръщението си президентът допълва, че България е положила всички усилия за наличието на достатъчно ваксини. "Най-важните задачи пред нас са: Да предотвратим разпространението на коронавируса; да се фокусираме върху глобалното икономическо възстановяване и да намалим растящите икономически неравенства; да ускорим напредъка в борбата с климатичните промени и устойчивото развитие; да се борим с тероризма и трансграничната престъпност, както и да засилим киберсигурността", заяви Радев.

Българският президент реши да демонстрира английския си език пред ООН, но отново излезе на преден план въпросът защо "Дондуков" 2 пести от преводачи. Радев изчете написаното му с акцент, който сме свикнали да чуваме от емигрантите ни, напуснали страната преди година-две.  В социалните мрежи отдавна призовават държавния глава да не си упражнява английския език по време на официални срещи и форуми. Радев знае още немски и руски, с които се справя далеч по-добре за разлика от езика на Шекспир. 

Източник/ци: Румен Радев измъчи ООН с английския си език (видео) - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!