Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ген. Стефан Янев: Цените на основните стоки скочиха драстично, това е проблем номер 1!

Премиерът Стефан Янев се тревожи за битието на българите!

С тревога за битието и насъщния на много българи се изказа служебният премиер ген. Стефан Янев. За него проблем номер едно в момента не е нищо друго, освен драстичният скок в цените на основните хранителни продукти и стоки.

Премиерът Стефан Янев за скока на основните продукти

„Всички усещаме това системно и осезаемо покачване на цените и то на продукти от първа необходимост за хората. Това се дължи и на поскъпването на електроенергията и горивата, което за жалост, е в световен мащаб.

Затова са необходими спешни мерки – сега това е най-сериозният проблем в държавата ни. Защото в последните десет години и повече, проблемът със системата за енергопроизвеждане в страната ни е бил неглижиран постоянно“, заяви Стефан Янев.

Той заяви, че се надява до края на следващата седмица правителството да успее да вземе и да обяви официално мерките за справяне с ценовата криза у нас, предава informiran.net.

Колкото до мерките относно четвъртата вълна на Ковид-19 в страната ни, ген. Янев счита, че към момента те са напълно достатъчни и адекватни. Ситуацията се следи стриктно и при нужда властите са готови да реагират моментално с нови рестрикции.

Източник/ци: Ген. Стефан Янев: Цените на основните стоки скочиха драстично, това е проблем номер 1! – Портал 21

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!