Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: 100 учредители на "Да, България" отиват при Кирил Петков

Над 100 учредители от някогашната подписка за регистрацията на "Да, България" в съда от 2017 г. са декларирали готовност да влеят в "Продължи промяната" на Кирил Петков и Асен Василев, научи Lupa.bg.

Става въпрос за някогашни членове на формацията на Христо Иванов, които през годините или са прекратили вноските си към нея, или са скъсали "книжките" си. Сред тях се оказа и Калина Константинова, която в неделя блесна на преден план редом до бившите служебни министри. 

Въпреки че обяви как е свободна от партийно членство, тя също е била сред официалните симпатизанти на "Да, България" заедно със самия Петков.

"За последните 4 месеца – като зам.-министър и част от отбора на Кирил Петков – се уверих, че истинската промяна може да стане само отвътре и че с честност, почтеност и воля можем да се преборим за тази България, която заслужаваме и която никога не искаме да напускаме", заяви Константинова след освобождаването си от поста. Припомняме, че тя е била и съветник на Асен Василев, когато той бе служебен министър при предишния си мандат. 

Междувременно журналистът Явор Дачков сподели снимка от 9 декември 2016 г. в профила си в социалната мрежа на Петков и баща му - дейни участници в сбирка на тогавашната бъдеща партия на Христо Иванов. 

В интервю по повод скандала с канадското двойно гражданство на сина си Петко Петков обяви, че Кирил е направил огромна жертва в името на България:

"Кaнaдa e eднa прeкрacнa държaвa, кoятo ни e дaлa мнoгo пoвeчe oт бългaрcкaтa държaвa, и двaмaтa я oбичaмe мнoгo. Кирил нaмeри cили в ceбe cи и зa дoбрoтo нa Бългaрия, нaпрaви cвoя избoр и ce oткaзa. В кaнaдcкaтa прaктикa нямa тaкъв прeцeдeнт - някoй дoбрoвoлнo дa ce oткaжe и пocлe кaтo кaндидaтcтвa, дa cи гo пoлучи oбрaтнo. Дано тази жертва си заслужава, аз не бих могъл да я направя", отсече канадецът с български корени. 

Източник/ци: Само в Lupa.bg: 100 учредители на "Да, България" отиват при Кирил Петков - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!