Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Добрев: Ако Румен Радев искаше да има партия, отдавна да я е направил, да е спечелил изборите и сформирал правителство

„Ние имаме кандидат за президент още от април, когато ръководството на партията беше видимо изненадано от решението на Радев и Йотова да се обявят за кандидати.

Тогава ръководството изпадна в истерия, класирахме се трети на парламентарните избори и в отчетния доклад имаше цял абзац, в който се отчита като грешка, че не сме ги подкрепили веднага.90% от организациите ни искат да подкрепим Радев и Йотова. Каквито и номинации да има пак всички ще бъдат за Радев и ако някой иска да си припише заслугата, че е „уредил“ Радев за кандидат-президент няма да му се получи.

От този театър губим ние като партия, занимаваме се с неща, които не са на дневен рад.Всъщност битката няма да е за президентския пост, ГЕРБ с тази кампания трябва да събере максимален парламентарен вот. ГЕРБ има силно ядро и силно ангажирана периферия. Затова предполагам, че кандидатът им ще бъде или известно лице или някой от техните кметове.

Кирил Петков и Асен Василев са продукт на това, че протестните партии се скараха в парламента и оставиха 1 милион гласове във вакуум. Те напипаха тази ниша и ще опитат да вземат тези гласове.

Ако Румен Радев искаше да има партия, щеше да е направена отдавна и тя да е спечелила изборите и да е направила правителство.

Радев е на гребена на вълната, особено след провала на всички протестни формации, които не можаха да съставят мнозинство и правителство.Лидерският въпрос в БСП изобщо не стои, защото ние сме убедени, че Нинова ще стои пожизнено там. Ние вървим към перспективата да станем четвърти. Винаги преди избори успяваме да се скараме с тези, които могат да ни бъдат партньори, сега се скарахме с Петков и Василев.

Но ако те подкрепят Радев ние трябва да търсим контакт с тях“, каза Добрев.

Източник/ци: Кирил Добрев: Ако Румен Радев искаше да има партия, отдавна да я е направил, да е спечелил изборите и сформирал правителство

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!