Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как ви се струва – Бай Ганьо бил ли е в опозиция? Не, разбира се! Значи простащината винаги е управлявала

Мъчат се разни и различни политолози и социолози да обяснят защо след всички разкрития за корупция, безхаберие, простащина, репресии и все от тоя род подвизи ГЕРБ продължава да е първа политическа сила. Даже си увеличават преднината юнаците. Такива са поне последните изследвания.

И се питат, и се маят учените глави. ГЕРБ, говорят те, са на власт вече повече от дванайсет години, стана ясно какви са ги вършили, а хората още искат да ги избират. Чудо нечувано, феноменалност някаква!

Тука има обаче една грешка в годините. ГЕРБ не са на власт от дванайсет години. С не много изключения герберското управлява татковината ни от лето господне 1878. Повтарям – изключения има, но не са много. И по живо, по здраво вече 140 години я караме така.

Как ви се струва – Бай Ганьо бил ли е в опозиция? Не, разбира се! Значи простащината винаги е управлявала.

Простащината може да има много имена, но личното ѝ име е Алчност, бащиното – Безсрамие, а фамилното – Беззаконие.

Не ми се изброяват партии и лидери, носещи подобни имена. Искам да кажа простичко – ГЕРБ, това сме ние и най-вече – Кириак Стефчов, Аврам Немтур, Бай Ганьо, амнистираният политически престъпник и лъжепатриотът – кандидат за началник на Солунската митница от „Разни хора, разни идеали“… Тук списъка може да си го продължите вие – откогато искате, та чак до наши дни. Такива знайни и незнайни герои и превъплъщения от коя партия са? От лапащата, разбира се.
От коя партия са лъжеактивните борци след 9 септември1944 или пребоядисаните послушковци след 1989 година?

Кажете ми всичките те не са ли винаги начело?
Но най- много ценим ние простаците, примитивите и хайваните. Гочоолу и Дочоолу и особено прясно освободения от затвора с политическа цел Данко Харсъзина. Днес те са в мерцедеси, охранявани са с буркани (не за туршия), на раменете им светят мнооого големи пагони и не им пука от нищо. Високо по върховете на държавата е и Гуньо Адвокатина, който като нищо утре ще стане професор по право в някой университет.

ГЕРБ-ерското, просташкото, нискочелото никога не си е отивало, никога. Без него не можем.

То ни е световен шампион по стъпване на врата, а това, прости ми, Господи, май че ни харесва.

Николай Милчев

Източник/ци: Как ви се струва – Бай Ганьо бил ли е в опозиция? Не, разбира се! Значи простащината винаги е управлявала – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!