Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Предрекоха на Франция бързо поражение в случай на война с Русия

/Поглед.инфо/ Франция, в случай на война с Русия, няма да може да ѝ устои дълго време. Такива заключения, според “Форбс”, се съдържат в доклад на американския мозъчен тръст РАНД.

Според авторите на изследването, Франция има мощна армия с най-модерна военна техника. Тя включва най-новите самолети, добре обучени специални сили и ядрено оръжие.

Въоръжените сили на Франция обаче са ненадеждни, тъй като нямат човешки ресурси и резерви боеприпаси, за да водят дългосрочни военни действия с Русия.

Докладът подчертава, че Русия е силен и сръчен противник. Без американска подкрепа Франция ще се провали в случай на конфликт.

Вицепрезидентът на Института “Лексингтън” във Вирджиния и бивш служител на Пентагона Даниел Гурет по-рано заяви, че ускорената модернизация на руските въоръжени сили сигнализира за увеличаване на военната заплаха от Москва, което трябва да накара НАТО сериозно да засили отбранителните си способности в Източна Европа. Подобряването на уменията за бързо разполагане на войски по западната граница позволява на Русия да провежда бързи атаки навсякъде от Балтийско до Черно море, каза той.

По-рано Русия многократно е подчертавала, че провежда миролюбива политика. По-специално, заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев отбеляза, че Русия е миролюбива държава и не е в неин интерес да се замесва във войни.

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Предрекоха на Франция бързо поражение в случай на война с Русия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!