Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ могат да унищожат руската икономика

Бившият посланик на САЩ в Киев Джон Хърбст описа възможната реакция на Вашингтон, ако Русия анексира Украйна. По думите на дипломата такава агресия от страна на Москва ще доведе до тежки санкции.

Според дипломата, ако това се случи, Москва ще бъде изправена пред сериозни ограничителни мерки. „Вярвам, че наистина руската агресия е заплаха и не може да бъде пренебрегната. Ако това се случи, мисля, че САЩ ще наложат много сериозни санкции “, каза Хербст в ефира на телевизия „Україна 24” и отбеляза, че подобни мерки могат да унищожат руската икономика.

Американският дипломат отбеляза, че войната между Украйна и Русия ще доведе до голям брой смъртни случаи и от двете страни. По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Русия не представлява заплаха за никого, но няма да пренебрегне действията, които са потенциално опасни за нейните интереси. Макар Кремъл на думи да твърди, че не е агресор, фактите сочат друго – през 2014 година Руската федерация незаконно анексира украинския полуостров Крим. Това е акт, който и до днес не е признат от международната общност.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски заяви, че пълномащабна война с Русия е възможна. „Това е най-лошото нещо, което може да се случи, но, за жалост, има такава възможност", каза Зеленски, попитан за евентуална война със съседна Русия, която през 2014 г. отне от Украйна Кримския полуостров и изпрати подкрепа за проруските сепаратисти в източната част на страната. В края на миналия месец САЩ обещаха 60 милиона долара военна помощ за Украйна - преди в Белия дом да се проведе среща между американския президент Джо Байдън и украинския му колега Володимир Зеленски.

Източник/ци: САЩ могат да унищожат руската икономика - ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!