Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ хвърля Петър Стоянов срещу Радев

Тихомир Шумов

ГЕРБ ще избира между три имена кандидата, който да хвърли на президентските избори срещу настоящия държавен глава Румен Радев, пише седмичникът "Галерия". Това са бившият президент Петър Стоянов, уволненият от служебното правителство директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов и бившият просветен министър проф. Даниел Вълчев. Вариантът с кандидатурата на шефката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева междувременно е отпаднал, тъй като тя е отказала предложението, за да продължи да развива изключително успешната си финансова кариера.

Петър Стоянов бе един от политиците, които се превърнаха в лица на честването на Съединението в понеделник. Той даде пространно интервю за bTV, в което повечето му тези бяха свързани със случващото се в държавата днес. След изявата на Стоянов мнозина анализатори вече смятат, че изборът на ГЕРБ вече е направен, като се очаква той да привлече много хора извън твърдото ядро на партията, пише изданието. Анализатори отбелязват, че този вариант би бил подходящ, ако изборите не са две в едно, тъй като тогава по-удачният ход за ГЕРБ е да издигне силна партийна кандидатура от средите на партията или коалиционния партньор СДС.

Като огромно предимство за Стоянов "Галерия" сочи, че в средите на управляващата Демократическа партия в САЩ той е може би най-разпознаваемият ни политик във Вашингтон. Вестникът припомня и за голямото приятелството на Стоянов с бившият президент на САЩ Бил Клинтън.

Източник/ци: ГЕРБ хвърля Петър Стоянов срещу Радев - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!