Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Радев самоубива следващо редовно правителство. Аз в такъв годеж няма да вляза

Трън в очите на експремиера Бойко Борисов е настоящият държавен глава Румен Радев. За сетен път президентът бе основна тема на брифинг на ГЕРБ. „Юмрукът на Радев роди партии коалиции, които не разбират материята. В момента той самоубива следващо редовно правителство. Аз съм го изживял това - постната пица на Дянков - 6,7 милиарда възстановихме в бюджета за една година. Кой ще го направи сега това? Видяхте вчера, че и моите се избиват“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„След вчерашното съпътствано със скандали решение на депутатите минималната пенсия става колкото минималната работна заплата, като това се прави само в угода на Румен Радев и предстоящото му участие в изборите, а следващото правителство или ще вдига данъци, или ще тегли голям дълг, или ще трябва да се самоубие политически като орязва разходи“, коментира той.

По думите му в момента единствения проблем на България бил Румен Радев.

„Всичко е подчинено на това той да стане президент – дали държавата ще фалира, какво ще се случи след това – няма никакво значение: всичко за благото на човека Румен Радев и неговата компания“, категоричен бе бившият премиер.

По думите му „няма разумен човек, който да оправдае това скачане на пенсиите и публичните разходи“.

Според сметките на ГЕРБ още преди актуализацията на бюджета сме на 5% дефицит и има риск от наказателна процедура за свръхдефицит, която ще удари следващото правителство: „Правителството, което ще е, трябва в рамките на 1 година всички разходи да ореже и да се самоубие. Това прави Радев – самоубива следващото редовно правителство. Аз в такъв годеж няма да вляза!“.

По думите му единствените два изхода са „или да теглим огромен дълг“, „или да плащаме с данъци“.

„Изходът от това, което правят Радев и неговата шайка е или да теглим дълг или да плащаме с данъци. Бъдете честни бе хора! Излезте и кажете - вчерашното решение изисква увеличение на данъците. Без това няма как да се случи в следващите месеци. Не си купувайте изборите на Радев с тези пенсии“, призова лидерът на ГЕРБ.

Борисов допълни, че се надява, че Европа няма да ни позволи да стигнем до тежка ситуация.

По думите му след направеното сега трябва „да забравим за еврозоната”. „Това ви го гарантирам, защото аз съм вкарал България в чакалнята, заедно с моя екип. И в Европейския банков съюз”, категоричен бе Борисов.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев също разкритикува цялата процедура по актуализацията на бюджета, като подчерта, че тя показва, че партиите не разбират материята, по която работят.

Източник/ци: Борисов: Радев самоубива следващо редовно правителство. Аз в такъв годеж няма да вляза

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!