Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИТН настоява в Закона за здравето да се запише, че ваксините за К19 са доброволни

От ИТН настояват в Закона за здравето да се запише, че ваксините за К19 са доброволни. Промяната в закона вече е подготвена и внесена в деловодството на Народното събрание.

Според председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов здравният министър в тази извънредна обстановка може по свое усмотрение да задължи българското население със задължителна ваксинация на каквото прецени, предаде днес.бг.

"Ние предлагаме в закона да се вкара текст, че ваксините срещу COVID-19 са препоръчителни и имат доброволен характер, за да не може някой здравен министър да се паникьоса или да бъде натиснат да задължи цялото население със задължителна ваксинация", обясни Йорданов. Той обясни, че здравният министър преди седмица е пуснал заповед, въз основа на която част от работодателите задължават персонала си да се ваксинира и ги уволняват от работа.

"Това го няма в заповедта, но тя отваря такава вратичка", допълни Йорданов.

Според него не става дума за антиваксърство, а за конкретна ваксина, която трябва да е доброволна, защото все още била в трета фаза на изпитание.

Борците срещу коронавируса унищожават останките от медицинската наука и здравия разум

Харвард: Тези, които са се заразили по естествен начин, са десетки пъти по-добре защитени от новите щамове, в сравнение с ваксинираните

Как да оцелеем пандемията и мерките

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Petel.bg - новини - ИТН настоява в Закона за здравето да се запише, че ваксините за К19 са доброволни

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!