Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Минчо Спасов: Полицията е охранявала х-л „Берлин“ на Пеевски. Гешев е получил степен „юрист“ преди държавните изпити

Писках по ЗДОИ данни за размера на разходите, които данъкоплатецът е платил, за да бъдат охранявани Борисов и Гешев. Цифрите са десетки милиони. Но излезе една интересна информация. В една от ведомостите се посочва, че се осигурява мощна охрана на хотел Берлин на Делян Пеевски. Защо ние сме плащали на полицията, за да охранява хотел Берлин? Пуснал съм запитване до Бойко Рашков по този въпрос
Това каза в „Часът на избора“  по Евроком адв. Минчо Спасов. Той допълни още:

„Документът показва вечната дружба между ГЕРБ и ДПС. Полицията, командвана от патриотите, спомняте си, че  силов вицепремиер беше Красимир Каракачанов, охранява крепостта на ДПС - хотел Берлин.

Главният прокурор Иван Гешев е получил степен „юрист“ преди да положи държавните изпити. Позволих си да сезирал Бойко Рашко за този документ от Академията на МВР.  Защото или документът е с невярно съдържание, или дипломата на Гешев е с невярно съдържание“, уточни той.

Относно сигнала на Минчо Спасов до прокуратурата по повод незаконното проникване в спалнята на премиера Бойко Борисов, той каза: „Спалнята на премиера е публична държавна собственост. От думите на премиера там е проникнато незаконно. Отговорът от прокуратурата беше „кръгла нула“. Беше в духа, че се търси източникът на записите, а не личността, която е проникнала в покоите на нашия бивш премиер“.

Минчо Спасов каза още: „Благодарен съм на съдбата, че Бойко Борисов го няма на политическия небосклон.   Спомени от времето на протестите имам много, но макар и частичен, резултат има. Спомените са ярки - някои от съдебните и политическите дела продължават и до днес.

Трябва да дадем заслуженото на съдиите от районния съд, защото при 99 процента от случаите те отмениха заповедите за задържанията. Вида се, че прокурор Трифонова е прекратила проверката за полицейското насилие под колоните. Лично съм дал сигнал на спецпрокуратурата за прокурор Трифонова по този повод. Надявам се тези процеси да имат успешен край. Всички имаме избор, но г-жа Трифонова е избрала да не се конфронтира с партия ГЕРБ и с Гешев. Избрала е да стане европейски прокурор.

Не вярвам Борисов да се върне на власт. Новите политически играчи не успяха да отиграят ситуацията, която народът създаде. Те сами се простреляха в крака. Вместо да се обединят, те започнаха безразборна стрелба един срещу други. Излишно его и липса на желание за промяна. Тези приятели не успяха да победят егото си.

Надявам се новите партии и самите политици най-накрая да разберат, че има разлика между компромис и промяна. Всеки от нас трябва да се промени. Всички трябва да се променяме.

Дума дупка не прави, но помага. Бяха разменени много тежки думи. Но така се разкриха кривиците и правиците. Никой не е съвършен - нито в живота, нито в политиката. Но общата цел трябва да бъде обединяващата спойка, която да ни доведе до някакъв резултат. Има една приказка- слепият носи куция. И двамата стигат.

Надеждата ми е в това, че разумът ще промени егото.  Да се промениш не е нещо недостойно, това е нещо необходимо“.

Източник/ци: Минчо Спасов: Полицията е охранявала х-л „Берлин“ на Пеевски. Гешев е получил степен „юрист“ преди държавните изпити

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!