Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радостин Василев, ИТН: Татяна Дончева пишеше пред мен на листче "500 к", разчетох като подкуп

Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от "Изправи се БГ! Ние идваме!" - Татяна Дончева, е предлагала 500 000 лв., за да разцепи парламентарната група на ИТН според думите на зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

Василев говори на живо в предаването на Йорданов по 7/8 ТВ, а малко преди гостуването му председателят на групата на ИТН разказа, че на 12 август Дончева отива в адвокатската кантора на Василев в 17,30 часа.

Разговорът продължил около 2 часа, посочи той.

Целта на Дончева била да реализира правителство с третия мандат.

"Когато стана ясно, че "Има такъв народ" няма да състави кабинет, получих поредица от обаждания от г-жа Татяна Дончева, която познавах бегло и професионално. Веднага казах на Тошко Йорданов. Може би се насочи към мен, защото имам авторитет и смятайки ме за един от лидерите на парламентарната група", започна Василев. По думите му и други депутати от "Има такъв народ" са били "профилактирани".

Василев разкри, че пред офиса му има видеозаснемане и е заснето как Дончева пристига и си тръгва от срещата след двучасов разговор, който Василев описа като изключително странен и добави, че е говорил в едва десет минути от него.

"Един час тя ми обясняваше какво задкулисие има в "Има такъв народ". Опитваше се да скъси дистанцията, обясняваше ми как г-н Слави Трифонов е трубадур на мафията, на Илия Павлов, зад него стоят Орлин Алексиев (бивш общински съветник от ГЕРБ - бел. ред), Маджо (Младен Михалев - бел. ред.), кръгове на мултаците. Спомена и Мустафа Карадайъ, който дърпал Слави от единия край на масата, а Орлин Алексиев от другата страна. Каза, че сценаристите са тамагочита, а аз съм експерт и моето място не е там. Оставих я да говори, интересно ми бе да видя същината", разказа Василев.

По думите му Дончева е разказала "много неприятни неща" за Николай Хаджигенов (също част от "Изправи се.БГ! Ние идваме!"), като е казала, че той е хомосексуалист с три деца и действащ агент на ДАНС, а Дончева е определила лидера на БСП Корнелия Нинова като "тъпа овца".

"Дончева започна отдалеч и ми каза, че в "Има такъв народ" има 50 нормални човека, които да натикат сценаристите в ъгъла, а ако те (сценаристите - бел.ред.) бъдат отстранени от ръководството, с партията ще се работи много добре. Каза, че 20 -30 депутати може да бъдат отцепени, за да гласуват извън политиките на "Има такъв народ". Тя говореше за това, че не може да се реализира политика, заради сценаристите и това спъва процеса на нормалното развитие на държавата", продължи Василев.

След това Дончева е констатирала, че депутатът Иван Хиновски си струва да бъде привлечен, Виктория Василева би била полезна, Ива Митева също, но нямала лидерски качестева.

"Драскаше си на едно листче. На това листче имаше сумата 500 к. Драскаше си върху него, имаше имена покрай числото", разказа Василев, като подчерта, че като адвокат той не може да каже, че тя му е предлагала подкуп, но според Тошко Йорданов всеки нормален човек би си помислил това.

Василев видял числото и си помислил, че никога за нищо на света това няма как да се случи. Допълни, че за него казусът не е юридически, а морален.

Готов е да се подложи на детектор на лъжата, като покани и Дончева.

"Срещата приемам за грешка, с такива хора човек не трябва да се среща. Радвам се, че такива хора не са част от наше коалиционно правителство. Сигурен съм, че "Изправи се.БГ! Ние идваме!" не са знаели за тази среща. Задкулисието не е ГЕРБ, ДПС или БСП. Задкулисието са определени хора", обобщи Василев. 

"Не мога да кажа, че тя ми епредлага подкуп, стана ми неприятно от цялата тази история", каза депутатът от ИТН.

В последното си интервю пред БНР Тошко Йорданов обясни, че Дончева искала да разцепи групата на ИНТ, като предложила половин милион лева на депутат от партията и предложила също министерски пост в евентуален редовен кабинет с мандата на "Изправи се БГ! Ние идваме".

На листчета тя "драскала" числа от половин милион лева, а влизането й в кабинет за среща е записан на запис, обясни преди дни Йорданов.  

В отговор Дончева заяви, че щи си потърси правата по съответния ред. 

Потърсена за коментар след изявленията на Радостин Василев, Дончева каза: "Нямам никакъв избор, освен да предприема съответни юридически действия срещу Тошко Йорданов и Радостин Василев.

Източник/ци: Радостин Василев, ИТН: Татяна Дончева пишеше пред мен на листче "500 к", разчетох като подкуп

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!