Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След победата в Афганистан САЩ докараха и в Ново село танкове "Абрамс" и хеликоптери "Блекхоук"

Танкове "Абрамс", бойни машини "Брадли" и хеликоптери "Блекхоук" и "Апачи" участват в съвместната българо-американска подготовка „Joint Training 1“, която започна на учебен полигон „Ново село“. Тренировките ще са до 23 декември 2021 г., съобщава в. "Сега".

В хода на подготовката на ротационен принцип ще вземат участие общо до 800 военнослужещи с необходимата екипировка, щатно въоръжение и бойни припаси, съобщава българското военно министерство. От въоръжените сили на САЩ в Европа ще участват танкове М1А2 „Абрамс“, бойни машини на пехотата M2A3 „Брадли“, хеликоптери UH-60 „Blackhawk“, АН-64 „Apache“ и HH-60 „Pave Hawk“, инженерна, свързочна и ремонтна техника.

Eто малка част от въоръжението което САЩ оставиха на талибаните с което ги направиха една от най-модерните армии в света днес


Quantifying The "Staggering Costs" Of US Military Equipment Left Behind In Afghanistan | ZeroHedge

От българска страна участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

В рамките на съвместната тренировка ще бъдат провеждани стрелби на Учебен полигон „Ново село“ и тренировъчни полети на военните хеликоптери.

Това е само поредната съвместна българо-американска военна подготовка. Само преди дни специалните сили на армиите на България и САЩ проведоха съвместна подготовка на полигона "Црънча" пред погледите на американския посланик Херо Мустафа.

Демонстрациите включваха планиране на специална операция, огневи тренировки на къси и средни дистанции с различни образци оръжия - български и американски, снайперска подготовка, тактически действия в затворени помещения, взривяване, патрулиране, засада.

Според офоциалното съобщение, "целите на учението са повишаване на оперативната съвместимост и взаимодействие при изпълнение на съвместни специални операции; задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и САЩ и разширяване на сътрудничеството в Балканския и Черноморски регион в областта на сигурността".

В същото време стана ясно и, че делегация от Конгреса на САЩ е посетила България в периода от 23 до 25 август, за да се срещне с представители на правителството, на американския бизнес и други за разговори, отново свързани с отбраната и сигурността в региона. Делегацията е включвала шестима сенатори: Ричард Шелби, Майк Крапо, Джон Корнин, Деб Фишер, Джон Кенеди и Роджър Маршал.

Това е втората голяма делегация от конгресмени от САЩ, които посещават България това лято, припомнят от американското посолство и добавят, че "визитата подчертава значението, което стратегическото партньорство между САЩ и България има за правителството на САЩ и за сигурността и просперитета в региона". Посещението на конгресмените в България е била част от тяхната по-голяма европейска обиколка.

Източник/ци: САЩ докараха танкове "Абрамс" и хеликоптери "Блекхоук" в Ново село

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!