Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КОШМАР: 80 афганистанци заклещиха волейболен треньор в гората

Бежанците от Афганистан вече атакуват! Треньор по волейбол, чието име се пази в редакцията на Lupa.bg, е бил заклещен от тумба от над 80 мигранти на пуст горски път, които опитали да го извадят от автомобила, разкри източник от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Инцидентът е станал преди дни в триъгълника между селата Кости, Граматиково и Заберново в Природен парк „Странджа“.

Исполинът по принуда спрял, заобиколен от огромната тълпа на пустия горски път, но въпреки, че нелегалните мигранти му размахвали ножове с подканяне да слезе от колата си, волейболистът отказал. Така смелчаката с надут клаксон и крака на газта малко по малко успял да си пробие път в обсадата и отпрашил невредим, разкри още униформеният източник на Lupa.bg.

Полицаят призна, че този район на България между Малко Търново и Приморско е като бойно поле – отвсякъде изскачат бежанци, които са осеяли гората с биваците си.

Няколко ловни дружинки от селата в региона се отказали да ходят на излет поради извънредно високата опасност вместо дивеч да гръмнат някой шумкар от Афганистан.

В момента България по официални данни има 845 бежанци от Афганистан – предимно в Бусманци и центъра на „Военна рампа“.

Повечето са непълнолетни и различни организации обсъждат какви програми могат да се приложат за бърза интеграция, за облекчаване и ускоряване процедурите по узаконяване на статута и уреждане на документите.

КОШМАР: 80 афганистанци заклещиха волейболен треньор в гората

Източник/ци: КОШМАР: 80 афганистанци заклещиха волейболен треньор в гората - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!