Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Михайлов: Заради самолет на НАТО не успяхме да предотвратим градушката

Хората плачат в Пловдивско: Мъртви сме! Убиха ни без война!

От 14 часа на обяд на 28 август, когато падна голямата градушка в селата Ръжево Конаре и Белозем, от командният пункт в Голям Чардак са стреляли непрекъснато без проблеми, съобщи за Plovdiv24.bg Георги Михайлов от Регионалната дирекция “Борба с градушките" в Пловдив област.

“След 19,00 часа и няколко минути получихме забрана за стрелба, която продължи до 20,12 часа", каза Михайлов и обясни, че именно това е било причината да не обработят тази клетка, в която е паднала градушката и е унищожила със страшна сила посевите.

“Ние постоянно получаваме забрани, когато има нещо във въздушното пространство. Искаме разрешение - стреляме, издават забрана - не стреляме", поясни Георги Михайлов. Самият той не знае дали е имало самолети във въздушното пространство, за да има такава забрана в този отрязък от време. “Не знам, никой не ни обяснява, това са военни работи", каза Михайлов. “Това е обединен център за ръководство на въздушното движение, така че не се знае", добави той.

Георги Михайлов обясни още, че в момента при тях “всичко е перфектно" и няма проблеми с наличие на противоградни ракети.

Plovdiv24.bg научи неофициално, че издадената забрана е заради летящ самолет на НАТО. Припомняме, че от 23 август до 3 септември в района на бившето военно летище Чешнегирово се провежда съвместно българо-американско учение "Тракийско лято".

Източник/ци: Petel.bg - новини - Георги Михайлов: Заради самолет на НАТО не успяхме да предотвратим градушката

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!