Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg със СКАНДАЛ: Спонсорът на Слави Орлин Алексиев купи 120 дка в „Делта хил“, вдига комплекс до палата на Дългия

Скачените съдове Слави Трифонов и касиера на Баце Орлин Алексиев лъсна с нова сила – бившият общински съветник, разследван за наркотрафик, ще строи баровски жилищен комплекс край пернишкото с. Кладница, където живее неговият питомец от Учиндол.

Скандалната новина разкри източник на Narod.bg от средите на „Има такъв народ“. Гневният ни читател призна, че първоначално не е повярвал на новината ни, че именно Орлин Алексиев е налял 50 млн. лева в партията на Слави Трифонов.

„Сега, обаче, нещата започват да се избистрят. Финансистът на хунтата ГЕРБ е купил 120 дка земя в регулация точно до „квартала на богатите“ „Делта хил“, където живее нашият лидер. Орлин Алексиев от години има палат тук, но сега е решил да стане и крупен собственик на цял нов комплекс. На гости на Слави и милионера зад него често идва дори кметът на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Прекалено много станаха съвпаденията, ето защо ИТН се разпада и доверието към нас чезне с всеки изминал ден“, тюхка се информаторът на Narod.bg.

Върху огромния имот Орлин Алексиев ще строи луксозен жилищен комплекс с парк, външни басейни и всякакви екстри, които да задоволят претенциозните му клиенти с дебели портфейли – предимно политици от обръча около Мутрата, нагушили се с държавни милиони покрай трите мандата на Баце.

Мястото за строеж е подбрано много внимателно – наричат пернишкото село Кладница „Раят на Витоша“. Като магнит през последните 30 и повече години то привлича нови жители.

Някои строят вили, други просто си купуват селски къщи, но мнозина вече са негови трайни жители. Те обитават квартала на богатите „Делта хил“, построен през последните десетина година по подобие на тузарските комплекси от затворен тип.

Когато обаче още се правели плановете за него, тогавашният кмет на селото поставил условие – при регулацията богатските къщи да са част от селото. И макар обстановката там да е доста по-луксозна, „Делта хил“ също е част от Кладница.

Известно е, че в пернишкия „Бевърли хилс“ живеят сценаристът от „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов, актрисата Яна Маринова, както и известни бизнесмени.

Имотът на самия Слави Трифонов не е точно в „Делта хил“, а отстрани. Местните обясняват, че Слави не харесал еднотипните къщи в богаташкия квартал и предпочел да си направи дом по своите вкусове.

Тук Дългия си хортува с бившия здравен министър Петър Москов, подсъдим за далавери с вноса на ваксини „Пентаксим“ от Турция и износа на българската БЦЖ в обратна посока.

Патерицата на Баце има къща, наследена от баща му. Правена е през 70-те години на миналия век, когато д-р Стефан Москов е бил шеф на II вътрешно отделение в пернишката болница.

Още един бивш здравен министър е с къща в Кладница. Проф. д-р Николай Петров ръководеше здравето по време на оглавяваното от Марин Райков служебно правителство, после беше шеф на ВМА. В семейната му къща в Кладница постоянно живеят неговите родители.

Още четирима негови колеги от ВМА са собственици на имоти в Кладница и някои от тях прекарват повечето време в тях. С къща в Кладница е и д-р Васил Червенков – шеф на съдовата хирургия в болница „Токуда“.

Когато се създаваше Реформаторският блок, местните се шегуваха, че коалицията се кове в Кладница, защото комшия на д-р Петър Москов е организационният секретар на СДС Филип Кирев. Къщата му е стара, но е купена сравнително скоро.

В „Делта хил“ е домът и на бившия председател на Общинския съвет в Перник Владислав Караилиев. Депутатът от ГЕРБ в предния парламент Владислав Димитров също живее там със своето семейство, но родителите му имат къща в самото село.

Бившият общински съветник в СОС Орлин Алексиев, станал популярен неотдавна с шумно отправеното му обвинение за търговия с дрога, също е жител на Кладница, а често на гости при него е забелязвана столичната кметица Йордан Фандъкова.

Без свой имот, но чест гост при приятели, е и актьорът Николай Сотиров, а в кокетната вила на сестра си редовно идваше радиожурналистката Божана Димитрова.

Много известни и по-малко познати бизнесмени също са предпочели за семейно гнездо китното село, превърнало се пристан на целия политически спектър на хунтата около Бойко Борисов.

Източник/ци: СКАНДАЛ в Narod.bg: Спонсорът на Слави Орлин Алексиев купи 120 дка в „Делта хил“, вдига комплекс до палата на Дългия - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!