Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето за това Бойко Борисов заяви: Слави заслужава уважение (ВИДЕО)

Слави заслужава уважение. Човек като е болен и като е казал, че няма да прави правителство, това е, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на празник в Перник по случай 14-я рождения ден на партията. 

"За съжаление, това, което виждам след вчерашното интервю на Трифонов, не е това, за което трябва да му се търси отговорност. Напротив, заслужава адмирации за силата на духа – след операции всеки от нас е ходил с патерици", каза още бившият премиер.

Борисов допълни, че не знае защо Нинова, като е взела мандат, се радва все едно ще управлява, след като трима политически лидери са казали, че няма да правят коалиция. 

"Корнелия Нинова се радва като дете на играчка. Никой не иска с нея, но тя ще прави разговори. С кого? Избори 2 в 1, само и само да спечели Радев", коментира Борисов. 

"Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше да направим референдума на Слави – цената беше 50 милиона, а и политически не ни беше изгодно. Сега те искат да минем половин милиард за избори само и само да спечели Радев", смята лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че демокрацията е скъпа, но тя е и отговорност

"Нарочно не правят правителство, за да актуализират бюджета и да крадат. Някои казват, че сме партия на статуквото, всеки един изминал ден става ясно, че тези няма да направят правителство. Пълна лъжа и измама - организирано го правят, за да може сега да актуализират бюджета и да изхарчат и останалите пари", заяви още лидерът на ГЕРБ.

"Най-важният политически закон на едно правителство, е бюджетът. Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари", попита той.

Борисов коментира и че се учудва на определението "успешно служебно правителство", след като то има пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката.

"Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно", каза още екс премиерът.

"Най-много ме дразни като кажат, че ще пращат хора на границата. Ние бяхме направили да няма нулева миграция. Отидох в Брюксел и донесох 360 млн. лв. на България за границата. Сега щели да правят нови центрове. Само ще похарчат едни нови пари. Външната политика е пълен провал. Ние сме против нелегалната миграция. Чак сега започнаха да говорят, че видите ли трябвало да си говорят и да гледаме избирателите. Как ще изчегърташ първата и втората политическа сила.

Ще се учудя, ако Корнелия Нинова започне да говори, след като три партии са и казали, че няма да правят коалиция с нея. Кога стана лош колегата Слави Трифонов? Всички, като при мене, са ходили да клечат в офиса му. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов или Мая Манолова са били при Трифонов. Не го разбрахме. И чак когато им е отказал, стана лош.

"Съберете се Мая - министър-председател, Корнелия и Хаджигенов - вицепремиери и управлявайте. Радев насъска народа", коментира още Бойко Борисов.

Източник/ци: Борисов: Слави заслужава уважение (ВИДЕО) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!