Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Христо Иванов отвърна на удара: ИТН да не се държат авторитарно като ГЕРБ

Христо Иванов с ответен удар след изказването на Тошко Йорданов от кулоарите на парламента. Депутатът от ИТН обвини съпредседателя на “Демократична България”, че негова е вината третият мандат за съставяне на правителство да иде в ръцете на БСП. Йорданов обвини Христо Иванов персонално за провала на опитите да се състави редовно правителство в рамките на настоящия парламент.

“ИТН да преосмислят поведението си и да не се държат авторитарно като ГЕРБ. Когато не знаеш какво правиш, бориш се с ГЕРБ със същите методи - липса на диалогичност, авторитарност… после Христо Иванов е виновен. Аз в диалози с господин Йорданов нямам никакво намерение да влизам. Единственото нещо, на което се надявам, е някъде, на някакво ниво в ИТН да си направят сериозни изводи и поне в следващия парламент да се промени подхода. С авторитаризъм, с желание да вземеш с 65 гласа всичко и да обявиш, че всички ти искат нещо, когато ти не искаш подкрепа, това е абсолютна рецепта за катастрофа, която наблюдаваме в действие. Нека избирателите да преценят кой е виновен”, отвърна пред журналисти Христо Иванов.  

Той уточни, че в събота и неделя ще се проведат заседания на колективните органи на коалицията, за да се вземе окончателно решение дали ще се включат в преговорите, организирани от БСП.

Източник/ци: Христо Иванов отвърна на удара: ИТН да не се държат авторитарно като ГЕРБ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!