Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мажд Алгафари: Това, което се случи в Афганистан, е най-големия резил на САЩ. Оградката ни е по-зле от макет

Това, което се случи в Афганистан, е най-големия резил на САЩ след Виетнам. Беше лъжа за какво влизат в Афганистан. Никой не може да каже каква е истината за намесата на тази демокрация в тези страни. Шапка свалям за това, които каза посланика на Афганистан. Минаха 10 години от ликвидирането на Осама бен Ладен. Какво правят там? Те подали оръжието си. Това каза преводачът Мажд Алгафари по БТВ.

Талибаните се опитват да ни убедят, че те не са такива, за каквито са се представяли преди. Това няма как да стане. Жал ми е за обикновените хора. 20 години не видяха свобода. Няма да я видят още 20 години. След САЩ идват руснаците. Това, което направиха САЩ е позор. 

Кадрите, които видяхме са кадри от професионални камери. Това означава, че американците точно са знаели какво ще се случи. Всичко това е предвидено, нагласено и предначертано. Всичко е планувани до секунда. По-голямата част от хората ще се насочат към Европа. Няма къде другаде да отидат. На Турция има стена, при нас има макет. 

У нас нищо не се промени. Положението е почти същото като това преди години. Тази оградка, която имаме, не става за нищо. Нашето е проста по-зле и от макет. Ние не сме подготвени за такава вълна. През 2014 г. едва се справихме. Ние ще бъдем транзитна държава. Тук харчим милиони за временен  престой. След това ги даваме към Запада. Тук не използваме тяхната работна ръка. 

Много трудно тези хора могат да се адаптират. Повечето от тях са живели по селата. Те не знаят ние как живеем. Искат да наложат начина си на живот тук, но това няма как да стане. Без документи ние не трябва да ги приемаме. А ние правим точно това. Даваме им нова самоличност. Не приемайте хора без документи. Техните документи са в Турция.

Афганистанци влязоха в България! Сиди зове: Армията на границата! Идват мъже, тръгнали на война

Източник/ци: Мажд Алгафари: Това, което се случи в Афганистан, е най-големия резил на САЩ. Оградката ни е по-зле от макет

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!