Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България има нужда от свой път

САЩ престояха 20 години в Афганистан и милиони афганистанци повярваха в добрити им намерения. Сътрудничиха им с чисто сърце и душа, а някои се вляха в американската административна машина. Довериха се на янките и сгрешиха!

Последва превъоръжаване на афганистанската армия с американско оръжие на стойност 100 милиарда долара и афганистанската армия се превърна в една не лоша войска. Военните придобиха самочувствие, че имат все пак най-силните съюзници в света и със собствени сили, няма как да не стъпят на здраво към изграждането на свободна и демократична страна. Афганистанците наистина бяха започнали да мечтаят!

------------------------------------------------------------------------

Всичките техни илюзии, рухнаха за часове, когато армия въоръжена за 100 милиарда с модерно оръжия, беше разбита за броени часове, не от друга армия, а от талибански орди! Цялата афганистанска армия влезе под земята в масови гробове и "цивилизования свят" не обели една дума по темата!

-------------------------------------------------------------------------

Ще спра дотук, защото другото не е за всеки. Но..., какво ви казвам и защо го правя точно сега? Съвсем навреме.

Байдън изключи САЩ от държавите на които може да се вярва за следващите 50 години. Дали заради болестта му някой се възползва от нея не мога да знам, но това е факт. Само продажни политици и техните верни мекерета могат да водят страната си към афганистанската съдба. Съдба на наивници! У нас има само такива!!! За тази ситуация на недоверие никой не е виновен, освен американския президент и никой не трябва да сърди на никого. Това предателство не се случва за пръв път и е добре да се познава историята преди да се говори по темата.

Тъжно, но истина.

България има нужда от свой път. Не от американски мечти завити в тексаски целофан. Време е за можещите българи, а не за пълзящите, които с чужда помощ погубиха страната ни. Време е за цялата истина без излишни емоции.

И за търсене на отговорност. Наказателна.

Николай Марков

Източник/ци: Николай Марков - Posts | Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!