Следвайте "Буднаера" в Телеграм

60 млн.от АМ Тракия похарчени за друго: Служебният министър

60 милиона от парите отпуснати целево за ремонта на магистрала „Тракия“ са изразходени за други проекти и това е грубо нарушение.

Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройство арх. Виолета Комитова в Народното събрание, предаде OFFNews.bg.

Миналата година „Автомагистрали - Черно море“ сключват договор за ремонта на отсечката Стара Загора – Чирпан посока Бургас с държавното дружество „Автомагистрали“.

    „Още когато се подписва г-н Беличев, който тогава е шеф на „Автомагистрали“, той ги подвежда, подписвайки договор, който не е финансово обезпечен“, категорична беше архитект Комитова.

Тя коментира, че предшественичката й на поста Петя Аврамова е заявила, че ремонтът на отсечката ще започне 15 септември 2020, което не се случва.

    „До края на годината 30 милиона се изхарчват за Тракия, другите 60 милиона отиват за други проекти – това е грубо нарушение при положение, че тези пари са отпуснати целево“, каза тя.

Виолета Комитова постави въпроса защо при това положение в бюджета за 2021 не са предвидени пари за Тракия.

Тя изрази загриженост за стачкуващата фирма "Автомагистрали - Черно море" и семействата на работниците.

    „Обмисляме решения месец по месец начини да намерим пари за заплатите и осигуровките на работниците“, добави служебният регионален министър.

Източник/ци: 60 млн.от АМ Тракия похарчени за друго: Служебният министър | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!