Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Борисов се опита, като опитен политически интригант, да вкара в задкулисен филм президента Румен Радев

Бойко Борисов се опита, като опитен политически интригант, да вкара в задкулисен филм президента Румен Радев.

Анализатори и някои политически лидери като Бойко Борисов виждат игра в отношенията и конфликта между Мустафа Карадайъ и Румен Радев. Според Борисов не трябва да им се връзваме на номерата и те си вдигат рейтинга.

Според анализа на нашият редакционен екип на Аларманюз обаче такова нещо е повече от невъзможно. След като Карадайъ напусна КСНС при Радев с формалния повод за двойното гражданство на Кирил Петков, стана ясно за истинския разрив между ДПС и президента.

От този момент нататък не са възможни никакви задкулисни договорки и допирни точки. След този разрив бе нормален и последващия скандал при консултациите на ДПС при президента Радев, където си размениха тежки реплики. От тук нататък не трябва да се връзва между Радев и ДПС. Такава връзка обаче се опитва да лансира Борисов, защото знае, че ако пришиеш на някого съглашателство с ДПС, го унищожаваш. Това е опит за дискредитиране на Радев пред неговите избиратели. Проблемът е, че конфликта между ДПС и Радев е толкова голям, че не може да се скрие, камо ли да става дума за ингрига, каквато Борисов се опитва да прокара.

Източник/ци: Бойко Борисов се опита, като опитен политически интригант, да вкара в задкулисен филм президента Румен Радев.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!