Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев няма да сбъдне мечтата на всички българи!

Кирил Петков изчезва от управлението на България

Стефан Янев ще остане премиер на България и в новото служебно правителство. Това съобщи сайтът Narod.bg.

Постът на ген. Янев се разклати заради министъра на икономиката Кирил Петков, когото всички искат за нов премиер на страната. Именно това е смятал да направи и президентът Румен Радев допреди няколко дни.

Скандалът, който се разрази около гражданството на Петков, обаче е отказал Радев от този вариант, тъй като има вероятност действително Петков да няма конституционно право да бъде в управлението на държавата.

Румен Радев се отказа от Кирил Петков за премиерския стол

Както е известно, от ГЕРБ сезираха канадските власти, че Кирил Петков има двойно гражданство, като едно от тях не е рожденото му. Това автоматично го изключва от всякакъв пост в управлението на България.

Самият Кирил Петков твърди, че в момента, в който е приел предложението на Румен Радев да стане министър, се е отказал от канадското си гражданство. До този момент обаче документ за това няма, а се знае само, че е подадено заявление, но съществува вероятност процедурата да е тромава и Петков още да се води канадски гражданин.

Всичко това е разубедило президентът да го прави премиер, въпреки големия натист във Фейсбук, където вече има десетки групи в подкрепа на Кирил Петков.

Нещо повече, ако бъде доказано, че Петков има двойно гражданство, то той ще трябва да напусне изцяло Министерския съвет.

Първоначалният план на Румен Радев е бил да назначи Стефан Янев за шеф на бъдещата си партия, а Кирил Петков за премиер. Впоследствие обаче решението му е било да остави Янев на кормилото на България за още 2 месеца.

Източник/ци: Румен Радев попари Кирил Петков, мечтата на цяла България рухна!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!