Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Започна се! Шефове натискат служителите да се ваксинират!

Истерията около ваксинирането стартира с пълна сила. Много фирми в страната започнали да притискат своите служители за задължително ваксиниране, научи Lupa.bg.

След като преди месец във Велико Търново се оплакаха, че в някои училища вече е започнала кампания, чрез която да се окаже натиск върху учители и служители, сега този проблем се е случил и в две детски градини в старопрестолния ни град. Директорите казали на своите подчинени в прав текст, че който не се ваксинира, директно може да си подаде молбата за напускане.

Някои от служителите не желаят да бъдат ваксинирани на този етап и не знаят какво да правят, а други вече са потърсили помощ от адвокати, за да се защитят, научи Lupa.bg.

Не по-различен е и проблемът в други големи фирми у нас. Става дума за хотелите и казината, където има голям пътникопоток. Шефовете са били инструктирани за мерките, които трябва да бъдат спазени, а те от своя страна вече са спуснали заповеди, които влизат в сила от новата седмица.

В казината работниците са били предупредени и за нещо друго - голяма е вероятността още преди първия учебен ден да бъдат затворени игралните зали, а служителите да започват да си търсят работа.

От хората, които се грижат за нашия комфорт в хотелите, ръководителите изискват сертификат за ваксинация или документ, че са преболедували коронавируса. Третата опция е да бъде предоставен PCR тест, който да е направен в рамките на 72 часа.

Тези, които не желаят да направят едно от горепосочените неща, ще трябва да се разделят с работата си, като за начало ще трябва да използват оставащите дни от платения си годишен отпуск. Или в най-добрия случай, ще бъдат пуснати в неплатен до 6 месеца.


Как да оцелеем настоящите и бъдещи турболенции

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?


 

Източник/ци: Започна се! Шефове натискат служителите да се ваксинират! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!