Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министър нагло лъже за екостикерите на Кънев

"Задълбочено четящият човек е това, което имаме като министър на транспорта, по време на "изслушването" му в парламента за безобразията с концесията на летище София.

 Следващата тема, по която той трябва да бъде изслушан, е за новите "стикери" за  технически преглед и екологична категория.

 Очевидна е разликата в размерите, като на всичко отгоре, новият модел, съгл. Наредба Н-32, следва да се залепи в средата на челното стъкло на автомобила;

 Горното при много МПС-та след 2010г. ще е (и вече е проблем, тъй като новите стикери са в сила от 13.07), тъй като там са разположени редица сензори и камери - за следене на маркировка, препятствия, пътни знаци, дъжд и т.н. и "големият нов стикер", залепен под тях, ще затруднява видимостта на водача;

 Още по-очевидна е разликата в цената, която собствениците на МПС ще плащат всяка година, като едва ли някой вярва на г-н министъра, че оскъпяването ще е в рамките на 3лв. и 30 стотинки.. Всъщност, вече доста потърпевши ми писаха, че са им взели между 10 и 15лв. отгоре на обичайното.

 Това се случва, защото освен по-голям, новият стикер имал и вграден "чип" с информация за категорията изгорели газове на автомобила, като следвал да се подменя ежегодно..

 Това ненужно вдига цената на стикера за технически преглед и оскъпява ГТП, като ще струва на собствениците на превозни средства, подлежащи на технически преглед, поне 30млн.лв. годишно?!

 Същевременно, информацията за отработените газове от "чипа", по никакъв начин не се отразява на дължимия годишен данък, изчисляван на база посоченото в талона на МПСто (т.е. нямат значение монтирани допълнително газова уредба, на метан или пък по-висок клас катализатор и прочие)!

 А същата информация съвсем спокойно органите на КАТ и Министерство на транспорта могат да извличат от базите си данни, чрез разпознаване на регистрационните табели на дадено МПС чрез камерите по пътищата!

#СприДанъкЕкостикер", пише депутатът от ДБ Петър Славов.

Източник/ци: Министър нагло лъже за екостикерите на Кънев | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!