Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нашите партньори ни бият такива шамари, които са трудно поносими

САЩ се облажиха с валутните резерви на Афганистан

НАТО обърка всичко, а сега Европа ще носи последиците от случилото се в Афганистан. Това коментира в ефира на БНТ Румен Петков.

Трябва да бъде направен анализ защо НАТО катастрофира в Афганистан. Ние викахме - „добре дошли“ на бегълците от Арабската пролет, а сега на бегълците от талибаните. Сметката пак ще я плаща Европа. Нашите партньори ни бият такива шамари, които са трудно поносими, коментира той.

„Ако Европа не предприеме общи действия, първо ще платим ние българите. Виждаме, че социалните системи на Турция не издържат. И няма как да не си дадем сметка, че Турция ще насочи бежанската вълна, ще бъдем изправени пред много тежка ситуация", заяви Петков.

Според него социалните системи на Турция не издържат и тя ще отвори границите си.



Докато САЩ евакуираха служителите на посолството си в Кабул, в мрежата беше разпространена снимка на американски хеликоптер, изпълняващ тази мисия, пише The Independent. В същото време интернет потребителите обърнаха внимание на поразителната прилика на тази снимка с друга снимка, направена през 1975 г. по време на евакуацията на дипломатическата мисия в Сайгон в края на войната във Виетнам. Independent: „Поразително сходни кадри“ - мрежата сравнява евакуацията на американците от Кабул със Сайгон - Поглед Инфо

САЩ се облажиха с валутните резерви на Афганистан

Администрацията на американския президент Джо Байдън блокира достъпа до афганистанските валутни резерви в американските банкови сметки, съобщават няколко американски медии. Веднага след като талибаните превзеха столицата Кабул през уикенда, министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън е наредила сметките да бъдат замразени, пише Washington Post, предаде Инвестор.бг.

Още преди талибаните да завладеят афганистанската столица, американското правителство е спряло парични доставки на стойност милиони долари, съобщава The Wall Street Journal. В рамките на спешна процедура Министерството на финансите на САЩ спря доставката на запечатаните купчини пари от Федералния резерв малко преди заминаването им за Афганистан.

Според Международния валутен фонд (МВФ) централната банка на Афганистан разполага с резерви от 9,4 милиарда долара към края на април. Голяма част от сумата се съхранява извън страната. Досегашният ръководител на централната банка Аджмал Ахмади избяга от Афганистан в неделя.

Поредният провал на НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ заплашва БЪЛГАРИЯ!

Източник/ци: Petel.bg - новини - Румен Петков: НАТО катастрофира. Първо ще платим ние българите

Petel.bg - новини - САЩ блокираха валутните резерви на Афганистан

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!