Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СКАНДАЛ: "Биячът" по Кирил Петков е син на съдружник на Черепа

Нов политически скандал с дубайски полъх гръмна на фона на сезирането от ГЕРБ в КС с искане за тълкувание на постановленията и заповедите, издадени от незаконно назначения според тях и ИТН икономически министър Кирил Петков, заради подозрение, че е и български, и канадски гражданин. Автор на атаката е депутатът на Слави Трифонов Димитър Гърдев, който обаче се оказа син на съдружник на олигарха - беглец в арабското емирство Васил Божков.

Новината дойде от разследване на "Бивол", като от там поясняват, че бащата на международния секретар и депутат от ИТН Димитър Гърдев е бил ортак с Черепа във фирмата "Смарт уей". 

Справка на Lupa.bg разкрива, че пpeз 2008 г. Xoлдинг Πътищa AД, собственост на Божков, ocнoвaва виcoĸoтexнoлoгичнa ĸoмпaния oт нoв тип – въпросната "Cмapт yeй" зa cъздaвaнeтo нa иновативни тpaнcпopтни cиcтeми зa yпpaвлeниe нa тpaфиĸa. Точно тогава Стоян Гърдев е вписан като акционер в компанията заедно с останалите членове на Съвета на директорите, включително с Божков чрез пътното дружество. 

Седалището на "Смарт уей" и към днешна дата е на "Васил Левски" 99 в София, където се намират голяма част от фирмите на Божков.

Васил Божков бута сестра си за партиен шеф

Източник/ци: СКАНДАЛ: "Биячът" по Кирил Петков е син на съдружник на Черепа - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!