Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Напрежението между Румен Радев и Слави Трифонов и партията му е изключително тежко, подкрепата за президента е фалшива

В президентството бесни и изнервени от поредната сценка на Слави Трифонов – обяви вчера триумфално, че Румен Радев е тяхна кандидатура за президент, че те го издигат за важния пост в държавата. Екипът около държавния глава били категорични, че на този етап  е най-добре да запазят мълчание и да не реагират на провокацията от страна на „Има такъв народ“, твърдят източници от Дондуков 2. Единствено шефът на стратегическия кабинет на Радев Александър Маринов лаконично коментира, че било добре повече да са формациите, които подкрепят втория мандат на настоящия държавен глава. 
В действителност напрежението между Румен Радев и Слави Трифонов и партията му е изключително тежко, а демонстрираната подкрепа за президента е напълно 
 
фалшива,
 
твърдят запознати. Шоуменът, който завладява политическия терен водел стратегическа игра на нерви, демонстрирайки от една страна респект и подкрепа към президента, но саботирайки  всяко негово или на екипа му действие.
Докато четка Радев с мнима подкрепа, сценаристите на Слави поведоха истинска битка срещу служебния кабинет и министрите. Настъпиха президента по най-болното място – актуализацията на бюджета, обяснявайки, че той трябва да се оправя с проблема. Включително и последната атака с гражданството на Кирил Петков беше предизвикана от ИТН, а скандалът може да нанесе тежки имиджови вреди върху кабинета на Янев и конструктора му, от Дондуков 2.
 
Шоуто на Слави пък били провокирани от последните задкулисни действия на Румен Радев към техни хора. Само за седмица тихомълком от важни ключови позиции бяха
 
изчегъртани по нареждане на Румен Радев
 
две важни лица от проваления министерски екип на Трифонов. Първо Румен Радев освободи Теодора Генчовска като главен експерт в администрацията си. Точно тя бе номинирана и в двете провалени правителства на ИТН за важния пост министър на отбраната. Първоначално се коментираше, че МО е оставено знаково под контрола на президента, но впоследствие се оказа, че има тежък, но добре прикрит разрив между Трифонов и Радев, а Генчовска е станала жертва заради заиграване с победителите от последните избори.
Малко след това без обяснения и мотиви изгърмя и втори кандидат министър на Слави.
 
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на енергетиката бе освободен Александър Николов. Той беше предложен за министър на енергетиката във втория проектокабинет на „Има такъв народ“. Румен Радев бил дал нареждане всички близки до Слави и сценаристите му експерти да бъдат изметени от властови позиции. Президентските съветници отчитали като тежък проблем пакетирането на Радев с ИТН и Слави за президентските избори. Целият народен гняв и разочарование от политиките на шоумена и партията му щели да се прелеят към Радев. На Дондуков 2 вече превъртат знакови имена за създаване на нов инициативен комитет, който да застане зад Радев в президентската битка, а с авторитета си да засенчи всякакви връзки с ИТН.
 
Източник: "Фактор.бг"

Източник/ци: Напрежението между Румен Радев и Слави Трифонов и партията му е изключително тежко, подкрепата за президента е фалшива

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!