Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марина Цекова притисна Сачева за кадрите с побоите: Не ви ли смутиха като майка? Според Сачева само министрите от Борисов 3 не носят отговорност за побоите

Според Сачева само министрите от Борисов 3 не носят отговорност за побоите, а само персонално полицаите. 

Водещата на Нова тв притисна Деница Сачева от ГЕРБ с въпроси за кадрите с полицейското насилие над протестиращите младежи.

Припомняме, че миналото лято Сачева каза пред "Дойче веле", че полицейско насилие не е имало, а 80 полицаи били в болница, което категорично не отговаря на фактите.

"Това не ви ли смути. Вие сте майка?"пита тя Сачева, след като излъчи кадрите пред нея.

"Вижте. Насилието не може да бъде толерирано под никаква форма. То не може да бъде приемливо или неприемливо. Протестите от миналата година бяха напрегнати от гледна точка на провокации и емоции. Отново опитваме обществото и да го напълним с омраза.

"Тези кадри не внасят ли яснота в обществото?", пита Цекова.

"Защо не показвате кадрите какво се случва от другата страна?", отвърна Сачева.

"Всичко сме показали", каза Цекова.

"Персонално полицаите трябва да понесат наказание.", каза Сачева като защити министърът на вътрешните работи по това време Младен Маринов.

„Видях кадрите и изразявам искрено съжаление за това, което се вижда на тях. Най-искрени съчувствия към пострадалите и техните близки. Нашата политическа позиция бе разпространена още в петък. Ние осъждаме всички видове насилие и по никакъв начин не можем да толерираме длъжностни лица да превишават своите правомощия”, каза Деница Сачева.

Тя добави, че насилието не може да се дели на приемливо и неприемливо.

„То е същото, когато става дума за тези млади хора, но и когато става дума за полицаите. Ако ще има разследване то трябва да бъде двустранно. Има наказани хора, които са с последно предупреждение, а друг не може да бъде повишаван в рамките на няколко години”, обясни Сачева.

„Протестите от миналата година бяха изключително напрегнати. Мисля, че днес се опитваме отново да разделим обществото и да внесем омраза. Защо не показваме кадрите и от другата страна? Защо не говорим, че за повече от 120 дни на протести има само един случай на превишаване на правата от служители на МВР”, каза още депутатът от ГЕРБ.

Според Сачева истината има две страни: „Случилото се с полицаите също не трябва да бъде пренебрегвано”.

„Отговорността за едно действие е лична. Категорично не е вярно, че към полицаите е имало инструкции да бият. Казвам го като човек, който е присъствам на всички заседания на МС. Всички ние, включително и г-н Борисов сме били против упражняването на каквато и да е форма на насилие срещу протестиращи граждани”, заяви Сачева.

„Това, което се опитват да внушат нашите политически опоненти е абсолютна манипулация. Наказанията за извършеното трябва да бъдат поети персонално от полицаите, които са били там. Вътрешните министри не могат да носят отговорност за нещо, за което нямат отношение”, каза още тя.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Марина Цекова притисна Сачева за кадрите с побоите: Не ви ли смутиха като майка?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!