Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какъв беше Афганистан преди САЩ

Автор: Дахер Фарид Дахер - Ламот, Фейсбук

Днес ни се втълпява, че изтеглянето на САЩ от Афганистан е било катастрофа и как Европа ще бъде залята с бежанци и скрити сред тях талибани, плашат ни. Сякаш хората забравиха, че от прогресивна развиваща се страна, Афганистан се превърна в най-бедната и жалка такава и че по-голямата част от "сирийските бежанци" бяха всъщност афганистанци, дори когато САЩ бяха там. Хората забравиха, че талибаните не са само местни хора, а вкарани и обучени терористи от С.Арабия, от Египет, Алжир, Пакистан и прочие, досущ както са сегашните "сирийски бунтовници".

May be an image of 6 people, people standing, people sitting and outdoors

През последните дни в западната преса непрекъснато пишат и буквално ни заливат като снежна лавина със статии за Афганистан. Бият камбаните на тревогата, а нашите медии подражават: талибаните завладяха третия по големина град ( https://m.dnevnik.bg/.../4242388_tretiiat_po_golemina.../); талибаните напредват и завладяват втория по-големи на град (https://btvnovinite.bg/.../talibanite-prevzeha-vtorija-po...), талибаните завладяха Кандахар (https://dariknews.bg/.../talibanite-prodylzhavat...).

Сякаш всички забравиха, че преди нахлуването на САЩ в Афганистан продукцията на опиум беше почти 0%, а след тяхната инвазия 90% от хероина днес произхожда оттам (https://twitter.com/Lowkey0.../status/1425777096807395336...). Центърът на производството му е афганистанската провинция Хелманд, а само Великобритания имат там над 140 бази с над 10 000 войника.

Хората забравиха, че Афганистан имаше прогресивно и светско правителство и жените бяха свободни (снимката, колкото и да не вярвате, е от този период), преди САЩ да почне да финансира и въоръжава т.нар. муджахидини, за да се бият срещу Съветите, "враговете на демокрацията". А днес същите плашат света с тях, вече преоблечени като талибани.

Хората забравиха как дори Рамбо 3 бе посветен пак на тях и как в Индипендънт например възхваляваха Осама Бин Ладен (https://www.businessinsider.com/1993-independent-article...).

Днес ни се втълпява, че изтеглянето на САЩ от Афганистан е било катастрофа и как Европа ще бъде залята с бежанци и скрити сред тях талибани, плашат ни. Сякаш хората забравиха, че от прогресивна развиваща се страна, Афганистан се превърна в най-бедната и жалка такава и че по-голямата част от "сирийските бежанци" бяха всъщност афганистанци, дори когато САЩ са там. Хората забравиха, че талибаните не са само местни хора, а вкарани и обучени терористи от С.Арабия, от Египет, Алжир, Пакистан и прочие, досущ както са сегашните "сирийски бунтовници".

Затова мили безмозъчни борци срещу лошите ватенки с всички клишета, дето размятате, когато някой вземе да критикува или се запита за това безумие, както и за използването на радикалния ислям като удобна карта, вземете и вие си задайте въпроси. А не да си избивате комплекси, щото програмирането реване и търсене на скрити ватенки, чекисти и путинисти по цял ден в интернета няма ви направи по-успешни, по-големи капиталисти, или камо ли по-добри хора.

Щото вижте и Либия. От страната с най-високи стандарти в Африка до страна с пазари за роби. Вижте Йемен. Сирия, Ирак. Даже вижте каква демокрация имат в С.Арабия, техен съюзник. Вижте ислямизацията на Европа. Не го виждате, нали. Още се борите по сигнал срещу невидимото зло.

САЩ няма да напуснат Афганистан. Талибаните са там от тяхно име.

Източник: Фейсбук

Източник/ци: Какъв беше Афганистан преди САЩ | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!