Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков: Пълчища афгански мигранти са се насочили към България

Румен Радев отива на границата заради бежанския натиск

Пътуване до ГКПП "Капитан Андреево" и град Елхово ще направи днес държавният глава Румен Радев. Той иска да се запознае на място с мерките срещу засиления миграционен натиск към страната ни.

Граничният контрол по границата остава засилен, а при необходимост ще се изпратят, съобщава "България Он Еър". От министерството на вътрешните работи отчитат ръст на нелегално преминаващите, като за последната седмица са задържани над 300 бежанци.

Бойко Рашков: Пълчища афгански мигранти са се насочили към България

Миграционният натиск към страната ни нараства. Очакваме стотици хиляди афганистански бежанци да атакуват страната ни през следващите седмици. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков. Въпросът с мигрантите ще бъде поставен с цялата си сериозност по време на КСНС при президента, заяви той.

„Огромни групи афганистанци – няколко стотин хиляди, са се насочили към Турция и съвсем скоро ще са на нашата граница на път към Западна Европа. Сред тези хора има и много калени бойци, воювали десетилетия наред, с различна психика от тази на нормалните граждани. Очакваме първите групи мигранти на границата с България след седмица. За да намалим натиска и да проконтролираме ситуацията, отделяме полицейски сили, дори от жандармерията. Командироваме и голямо количество полицейски служители по границата ни с Турция и Гърция“, обясни Рашков.

На този фон центровете за настаняване на мигранти вече на 90 % са запълнили своя капацитет: „Имаме готовност да отворим още няколко домове за временно настаняване на бежанци. Ще положим всички усилия да намалим щетите от прииждащата към нас мигрантска вълна, но знайте, че броят на бежанците у нас ще се увеличава, колкото и каквито съоръжения да имаме и колкото и усилия да положим“.

Силовият министър допълни, че вече се вземат и „наказателни мерки“ спрямо десетки български каналджии, които подпомагат мигрантите при влизането им на наша територия. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Източник/ци: Petel.bg - новини - Румен Радев отива на границата заради бежанския натиск

Бойко Рашков: Пълчища афгански мигранти са се насочили към България - Скандално

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!