Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ех, Слави! Сам си човече - овца сред вълци

Ех, Слави!

Квалифицираш като "предателство" поведението на възможно най-древните политически куртизанки в българския парламент без да съзнаваш, че това е естественото им състояние. Това са пълзящи биологични видове, Слави, цялата ни политика е образувана от такива същества и резултата е предсказуем.

Сигурно имаш вътрешна нужда да мислиш, че ти и думата ти имат някакво значение за тях, но дълбоко грешиш. Каквото и да се случи, ти за тях ще си чалгарят-натрапник, който си позволи да влезе в техния кошер на оси. Този кошер е на почти 70 години и в него влизат само пълзящи видове, уважаеми Трифонов. Независимо какво външно поведение имат, те са професионални отрепки и личното им достойнство отдавна е закърняло и се е превърнало в камък. Те са готови на всичко, ти - все още не! Разбираш ли казуса?

Сам си човече - овца сред вълци. Нямаш дори минимум защита от опасностите, които осъзнаваш твърде късно. Невидимата ръка на задкулисието ще те гали, издига, сваля и окрилява, а не слъд дълго и погребе. Тази ръка е топла, дружелюбна и вярна, не студена, за да не бъде разпозната като смърт. Тя погреба много съдби пред очите ми и нито една от тях не можах да променя с присъствието и намесата си. Човек се ражда сляп и умира сляп - само Божията ръка може да го спаси, нищо друго. Личната воля тук няма никакво значение.

На теб пишело, че водиш ада след себе си. Нищо не водиш Слави, ти си сам, абсолютно и безкрайно сам. И сам влизаш в българския политически ад, където се убива без съд и присъда. И без вина. Добре дошъл в нашия ад и дано поне ти успееш. Не да го промениш, а поне да го преодолееш. Разбираш ли ме, Слави?

Защото аз все още търся смисъла на това балканско бойно поле осеяно само с трупове. Някои от тях - като живи.

Източник/ци: Николай Марков - Posts | Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!