Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Ива Митева удря шамар на Слави - напуска ПГ на ИТН?

Слух в кулоарите на Народното събрание - шефката на законодателния орган Ива Митева-Рупчева хвърля оставка дни преди финалните и обречени опити за съставяне на редовно правителство. Нещо повече, мълвата сочи, че юристката смята да напусне парламентарната група на Има такъв народ, разочарована от антиинституционалните сценарии, разигравани в последните седмици. Митева вече намекна, че се колебае силно дали да се цани отново за депутат, в случай, че се стигне до трети поредни парламентарни избори в рамките на годината. 

Пред депутат от ПГ на ИБГНИ тя споделила, че е изключително огорчена от случващото се и в самата ИТН, макар да не е неин член, и от тона в пленарната зала и така поставила под въпрос продължаване на сътрудничеството си със Слави Трифонов. Ако Митева напусне групата на ИТН, докато е председател, това би бил абсолютен прецедент в историята на страната. Затова тя обмисляла дали да не подеме ход 2 в 1 - едновременно да се откаже и от мястото си на президиума, и от групата. 

Като независим народен представител тя автоматично губи и поста си и членството по комисии. Щяла обаче да изчака втория тур преговори в идните дни при връчването на третия мандат от президента Румен Радев, след като от ГЕРБ вече заявиха, че мигновено ще върнат втория. 

Пред колегата си от ИБГНИ Митева разкрила, че се надявала парламентаризмът да се върне и групите за разговори да променят състава си, но била силно скептична, че след всичко изговорено между тях това може да се случи. 

Междувременно се появи и медиен слух, че по време на последния председателски съвет, в сряда, Митева чула с ушите си груба обида на Тошко Йорданов (предс. ПГ на ИТН), отправена към съпредседателката на ИБГНИ Татяна Дончева, което преляло чашата на търпението й. 

Малко по-късно юристката призна, че е разколебана от политиката. Преди да стане депутат тя работеше в администрацията на Народното събрание като директор на правната дирекция. 

"По-лесно е наистина да бъдете експерт. Политиката се оказва доста сложна игра. Може би аз все още не съм се научила да играя, може би съм по-друг човек", заяви Митева в разгара на панаира, както го окачествиха от ДБ, разиграван от нейната парламентарна група ИТН. 

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: Ива Митева удря шамар на Слави - напуска ПГ на ИТН? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!