Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: ИТН виждат рейтинга на президента и казват: "Ами ние сме с него"

Изненадващо Слави Трифонов обяви, че подкрепя президента Радев за трети мандат. 

Изненадваща е обявената подкрепа на фона на фронталната атака срещу служебните му министри, обявявайки Асен Василев за крадец на интелектуална собственост.

Коментар по темата направи и Кирил Петков, за който се смята, че е един от най-одобряваните участници в политиката в момента в България. 

"Има такъв народ" видяха, че не може да се сформира правителство и единственото, което могат да направят в момента, е да се оттеглят. Подкрепата им за президента е нещо хубаво, защото той определено заслужава. От друга страна те вероятно се готвят за предизборна кампания - виждат рейтинга на президента и казват: "Ами ние сме с него", коментира служебният министър на икономиката Кирил Петков пред Дойче веле.

Заради предстоящите още два мандата, които Радев трябва да връчи, служебното правителство има още няколко седмици, за да свърши още от заплануваната работа.

"Но, да, ние искаме под някаква форма да продължим да бъдем най-малкото коректив на това, което се случва. Имаме енергията да продължаваме да бъдем част от промяната. Как това ще се случи - не ни е особено важно като структура. Важното е като краен резултат ние да успеем да бъдем част от него", заяви Кирил Петков.

Той се надява да продължи да работи с част от своите колеги от служебното правителство.

"Лично аз като "аз" никъде няма да отида. Защото разбрах едно: ако нещо се върши, трябва да се върши отборно. Най-малкото в един по-тесен кръг от хора, които вече сме били част от промяната. С този кръг хора ние бихме действали в синхрон: аз и Асен Василев, Ники Денков... Ето най-малкото трима души, които действат в синхрон и отборно", подчерта служебният министър.

И добави, че абсурдите, с които служебното правителство се сблъсква продължават.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кирил Петков: ИТН виждат рейтинга на президента и казват: "Ами ние сме с него"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!