Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави Трифонов: Ние утре изобщо няма да предлагаме кабинета за гласуване. „Има такъв народ“ ще подкрепи Румен Радев за втори мандат!

Ние утре изобщо няма да предлагаме кабинета за гласуване. Това означава, че отиваме на нови избори, защото ние като първа политическа сила, няма да подкрепим нито партиите на статуквото, нито „Демократична България“, нито „Изправи се.БГ! Ние идваме“. Разбира се, че съществува вероятността, при следващите две възможности ДБ, нито ИСБГНИ да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП и ДПС и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна. Това съобщи в изявление лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.
Утре народните представители трябваше да гласуват проектокабинета на „Има такъв народ“.

Трифонов обвини в предателство „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“ заради това, че са решили да не подкрепят проектокабинета на ИТН.

„Ясно бяхме заявили, че без подкрепата на партиите на протеста няма да предлагаме този кабинет“, повтори той.

„Ясно става, че ние направихме всичко възможно, всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителството на „Има такъв народ“, да са спокойни хората и да има правителство. Това не се случи“, заяви Трифонов.

„Има такъв народ“ ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев и с нашата подкрепа ние се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур“, обяви още той.

Трифонов благодари на всички, които „не се уплашиха да застанат заедно с нас с имената и лицата си“.

Източник/ци: Слави Трифонов: Ние утре изобщо няма да предлагаме кабинета за гласуване

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!