Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свърши ли мачът за ИТН или ще е в нов мач - със Сарая и тандема "Пеевски-Домусчиев" или с "Прокопиев-Борисов"?!

"За ИТН мачът свърши!", написа Валерия Велева в "Епицентър" след интервюто на Петър Илиев в Nova. 
 
Свърши ли наистина мачът за ИТН след интервюто на Петър Илиев или Сарая и тандемът "Пеевски-Домусчиев" ще надиграят "Прокопиев-Борисов" или, ако те победят, ИТН ще влезе в нов мач?! 
 
След срещата на Иво Прокопиев и Бойко Борисов миналата седмица нагласите в "Демократична България" са да не подкрепи правителството. 
 
Делян Пеевски и Кирил Домусчиев обаче разполагат с корпоративен и политически ресурс, за да дадат битка на Иво Прокопиев и Бойко Борисов за властта.
 
Корпоративните фактори имат влияние сред "системните политици" и при тайно гласуване на кабинета може да има изненади въпреки заявките за неподкрепа.
 
Голямата битка не е между "партиите на протеста" и системните политици, а между корпоративните играчи за властово и икономическо пренареждане.
 
Ако кабинетът мине, милиардите от ЕС ще бъдат преразпределяни от тандема "Пеевски-Домусчиев".
 
Бойко Борисов и Иво Прокопиев са се договорили да провалят мандата на ИТН и след предсрочните избори ГЕРБ и "ДБ" да управляват в коалиция.
 
Кабинет на ГЕРБ и "ДБ" под патронажа на ЕНП и американците с премиер Даниел Митов и вицепремиер Христо Иванов, означава, че тандемът "Борисов-Прокопиев" ще разпределя милиардите от ЕС.
 
Залогът е - милиарди от ЕС или посочване на вратата на Петър Илиев след интервюто в Nova и бламиране на мандата на ИТН.
 
Ахмед Доган и Корнелия Нинова ще решават. Доган има жокери и в двете разигравания - предсрочни избори или подкрепа за кабинета.
 
Нинова няма интерес от кабинет само с подкрепата на БСП и ДПС, но и нови избори не са Окей за БСП. 
 
"Сега е ред на системните политици!", но интересите и ресурсът на Доган и Нинова са различни, както и на "Демократична България".
 
Кабинет в схема с ДПС ще доведе до още отлив на избиратели от БСП. Нинова обаче няма интерес и от нови избори - Борисов няма да се върне, но ГЕРБ отново ще е на власт - с друг премиер и нов коалиционен партньор с подкрепата на външните фактори.
 
Правителство на ИТН може и да мине в парламента с подкрепата на БСП и ДПС, но как Нинова да се прегърне с Доган, след като целувката на Местан и Станишев свали вота на БСП наполовина - сега това може да означава двайсетина депутати след изборите.
 
Предсрочните избори ще пренаредят конфигурацията - ГЕРБ ще спечели вота с аргумента за провал на ИТН и пълна мобилизация, а "Демократична България" ще повиши резултата си въпреки атаката на Слави Трифонов за "предателство". ДПС също ще качи вот - няма да прелива на ИТН, а Пеевски ще играе на макс. 
 
Затова Слави Трифонов иска подкрепата на "партиите на протеста". "За ИТН мачът свърши!". Дали? ИТН няма да се срине на предсрочните избори - държи протестния вот и може да бъде фактор в новата комбинация.
 
Американците може да привлекат ИТН в новата схема с ГЕРБ и "Демократична България", за да извадят БСП и ДПС (заради антиамериканизма след "Магнитски") от играта с геосттатегически залог. "За ИТН мачът свърши!". Дали?
 
Слави Трифонов има ход и за кабинета - да се договори с Иво Прокопиев и Бойко Борисов за мандат до края на годината и предсрочни избори през пролетта, каквато беше офертата на лидера на ГЕРБ вечерта след вота на 4 април.
 
Това обаче означава война със Сарая, а Слави Трифонов едва ли ще поиска да влезе в конфронтация с Ахмед Доган.
 
Тогава? Предсрочни избори или кабинет с БСП и ДПС и отваряне на война на няколко фронта - с президента Румен Радев, с Иво Прокопиев и Бойко Борисов? 
 
Засега тандемът "Прокопиев-Борисов" води играта - кабинет на ИТН с подкрепата на БСП и ДПС го устройва. Борисов и Прокопие ще организират проетсти и ще го свалят, за да спечелят предсрочните избори. 
 
Ако успеят да провалят мандата на ИТН - отново предсрочни избори и нова "мисия 121", но този път на ГЕРБ и "Демократична България".  ИТН обаче може да е и в техния мач - външните фактори ще решават, те дават милиардите, за които е битката за властово и корпоративно пренареждане.
 
bgsniper.com 

Източник/ци: Свърши ли мачът за ИТН или ще е в нов мач - със Сарая и тандема "Пеевски-Домусчиев" или с "Прокопиев-Борисов"?!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!