Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан: На ЕС не му харесва, че унгарците отказват да рискуват със своята страна

/Поглед.инфо/ Когато Западна Европа реши да изгради „постхристиянско, постнационално общество“ и покани мигрантите от Близкия изток, Унгария затвори границите си, за да запази собствената си култура, а Европейският съюз не прости това, заяви премиерът Виктор Орбан пред Fox News. Както отбелязва телевизионният водещ Тъкър Карлсън, масовите американски медии правят всичко възможно да очернят Унгария, въпреки че животът в Будапеща е по-свободен и по-безопасен, отколкото в Ню Йорк.

Добър вечер, вие гледате Tucker Carlson Tonight /Тъкър Карлсън тази вечер/. От близо 200 различни държави на земята, точно една се ръководи от избран лидер, който открито се нарича консерватор от западен тип. Казва се Виктор Орбан, той е премиер на Унгария. Унгария е малка държава в сърцето на Централна Европа. Тя няма флот, ядрени оръжия и има по-нисък БВП от щата Ню Йорк. Изглежда Унгария не трябва да предизвиква голям интерес сред лидерите на Вашингтон. Но те просто се оказаха обсебени от нея!

Отхвърляйки принципите на неолиберализма, Виктор Орбан лично ги обижда и вбесява. В какво вярва Виктор Орбан? Дори преди няколко години неговите възгледи биха изглеждали умерени и общоприети. Той вярва, че семействата са по-важни от банките и че страните се нуждаят от граници.

Тъй като казва тези неща на глас, го обливат с мръсотия. Левите неправителствени организации осъждат Орбан като фашист и разрушител на демокрацията. Миналата есен Джо Байдън предположи, че Орбан е тоталитарен диктатор. Официалният Вашингтон мрази Виктор Орбан толкова дълбоко, че много, включително неоконсерваторите в и около Държавния департамент, подкрепят открито антисемитите, които ще се противопоставят на изборите в Унгария през април.

Гледахме всичко това от САЩ и се чудехме дали това, което чухме, е вярно. И тази седмица пристигнахме в Унгария, за да видим всичко със собствените си очи. Срещахме се с Орбан няколко пъти и разговаряхме с него дълго време, включително тази сутрин. Сега ще ви покажем фрагмент, за да можете да си съставите собствено мнение.

Но първо, няколко думи за Унгария. Дори осъзнавайки, че американските новинарски организации лъжат, никога не преставате да се удивлявате от степента на тяхната нечестност. Не можете да се подготвите за това. Чели сме много пъти колко репресивна държава е Унгария. Базираната във Вашингтон неправителствена организация Freedom House, финансирана почти изключително от държавния бюджет на САЩ, нарича Унгария „значително по-малко свободна от Южна Африка“. Казват, че има по-малко граждански свободи. Това не е просто погрешно, това е глупост! Всъщност, ако живеете в САЩ, с горчивина ще наблюдавате контраста между, да речем, Будапеща и Ню Йорк.

Да предположим, че живеете в голям американски град и решавате силно и публично да критикувате политиките на Джо Байдън, например по отношение на COVID, имиграцията или транссексуалните спортисти. Ако продължите да говорите така, вероятно ще ви затворят устата съюзниците на Джо Байдън от Силиконовата долина. Ако все още не се успокоите, най -вероятно ще трябва да наемете въоръжена охрана. Това е често срещано явление в Съединените щати. Поразпиитайте хората.

Но в Унгария дори не са чували за това. Тук опозицията не се страхува, че ще пострада за своите възгледи. Между другото, министър-председателят също не се страхува: Орбан редовно се движи без охрана. И така, кой е по-свободен? В коя държава е по-вероятно да загубите работата си поради несъгласие с догмите на управляващата класа? Отговорът е съвсем очевиден. Въпреки че, ако сте американец, няма да ви е приятно да го признаете. Знаем от опит.

Сега внимание: Виктор Орбан. Говори английски със силен акцент, но грамотно. И си заслужава да се слуша.

Г -н премиер, много ви благодаря. През 2015 г. стотици хиляди мигранти се появиха на южната ви граница ... Те се появиха в цяла Европа, изляха се в Германия, останалата част от Европейския съюз каза: „Добре дошли! Ела при нас! Можем да се справим, достатъчно сме силни." Една Унгария каза „не“. Защо? Защо заехте по отношение на миграцията различна позиция от тази на други европейски страни?

ВИКТОР ОРБАН, унгарски премиер: Това беше единственото разумно поведение. Ако някой премине границата ви, без да получи разрешение от унгарската държава, трябва да защитите страната си. И да кажете: "Момчета, спрете!" Ако искате да преминете границата, елате при нас, има законова процедура. Трябва да я следваме. Но не можете да преминете границата без никакви ограничения, разрешителни, никакъв принос или контрол от унгарската държава. Това е опасно. Асвоят народ трябва да защитавате от всякаква опасност.

И мислите ли, че имате право на това?

ВИКТОР ОРБАН: Разбира се! Това е дадено от Бог, от природата. Имаме всички причини, защото това е нашата страна, нашето население, нашата история, нашият език. Затова трябва да направим това. Разбира се, ако сте в беда и няма никой по-близо до унгарците, тогава трябва да помогнете. Но не можете просто да кажете: „Това е приятна страна. Искам да дойда да живея тук, защото животът тук е по-приятен. "Не всеки има право да идва тук. Няма начин. Защото това е нашата земя. Това е нация, това е общност, това са семейства, история, традиция, език.

Мисля, че това, което току-що казахте, изглежда очевидно за много от нашите зрители, но беше много обидно за много западноевропейски страни и техните лидери.

ВИКТОР ОРБАНЗащото много европейски държави са решили да започнат нова глава в своята история. Наричат го „новото общество“. Това е постхристиянско, постнационално общество. Те твърдо вярват, че ако смесите различни общности, дори, да речем, огромен брой мюсюлмански общности с, да речем, християнски общности, първоначално живеещи там, тогава ще се получи нещо добро.

Няма отговор дали това ще бъде добро или лошо, но мисля, че е много рисковано. Очевидно е, че има възможност не само за не чак толкова добър,но и за много лош резултат. И всяка нация има право да поеме този риск или да го отхвърли. Ние, унгарците, решихме да не поемаме този риск, да не объркваме обществото си.

Ето защо те критикуват Унгария толкова остро. По същата причина имам много лоша лична репутация. Знаеш ли, те лично се отнасят с мен като с черната овца на Европейския съюз. И за съжаление понякога това е така и за Унгария.

Превод: ЕС

Източник/ци: Орбан: На ЕС не му харесва, че унгарците отказват да рискуват със своята страна - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!