Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗЧЕГЪРТВАНЕ?: Правосъдният министър на Слави – съдружник с депутат от ГЕРБ (ДОКУМЕНТИ)

Скритите обвързаности между Слави Трифонов и Бойко Борисов вече не са никак скрити и тайни – новият правосъден министър, който ИТН ще предложи в своя проектокабинет, е съдружник и личен адвокат на депутат от ГЕРБ, разкри ексклузивно Narod.bg. Затова – не чакайте изчегъртване на хунтата, предупреди наш източник.

Адвокатът от Видин Иво Георгиев Атанасов ще е предложението на „Има такъв народ“ за министър на правосъдието. Юристът, обаче, е съдружник на народния представител от партията на Бойко Борисов Росица Кирова, която напусна ИТН, след като пи кафе с Баце.

Издигането на юриста часове преди кандидат-премиерът Пламен Николов да внесе проектокабинета при президента се наложи заради оттеглянето на предишния номиниран Момчил Иванов.

Иво Атанасов е бил депутат и в предишния парламент. Той е водач на листата на ИТН във Видин. Председател е на Арбитражно-контролната комисия на партията на Слави Трифонов.

По-рано днес той стана член на комисията „Магнитски“, която депутатите гласуваха.

Роден е на 29 май 1965 г. в Свиленград. По професия е юрист, владее немски и руски, пише в сайта на парламента за него.

Иво Атанасов нашумя със свое изказване от миналата година, в което заяви, че никой в партията на Слави Трифонов не е знаел, че Росица Кирова ще се среща с Борисов, още повече, че ще пият кафе. Тогава Атанасов заяви: „Оправдавам Росица за всичко, но не и че се качи в джипа на един престъпник“.

„Росица е един от най-стойностните и качествени хора, с които съм работил“, призна своите бизнес връзки с гербаджийката председателят на арбитражно-контролната комисия на „Има такъв народ“.

Фирмите на Росица Кирова….

Според информаторът ни юристът стои зад всички фирми на Росица Кирова и е наясно с целия й бизнес в крайдунавския град.

…и участието на Иво Атанасов

Това личи и от Търговския регистър, запаметил съдружието на адвоката и бъдещ министър от ИТН с депутатката от ГЕРБ. Двамата са работили заедно във фирма „Дунавски дражен флот Видин“ АД, например, която Атанасов е напуснал след избирането си за депутат.

Източник/ци: ИЗЧЕГЪРТВАНЕ?: Правосъдният министър на Слави – съдружник с депутат от ГЕРБ (ДОКУМЕНТИ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!