Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доц. Мангъров: "Те бяха създадени да променят тази система, а се оказа, че полагат всички усилия, за да се вградят в нея"

"Не виждам някаква програма. Хората гласуваха за "котка в торба". Това беше партия, която се създаде за въвеждане мажоритарно гласуване, а всичко, което става е много далеч от това, за което беше създадена партията. Ставащото са свободни съчинения на някой, който е избран заради съвсем други идеи и виждания". Това каза доц. Атанас Мангъров пред ФАКТИ, след като от медията ни го потърсихме за коментар на политическия хаос, в който партия "Има такъв народ" вкара Родината ни.

Доц. Мангъров, макар и тесен специалист в медицината, никога не е бягал от това да изказва мнението си като гражданин и по политически теми. Именно и за това го потърсихме. А и мнението му се уважава от много българи.

"Oчаквах от тях много повече. Най-малкото, ако те бяха свършили това, за което бяха създадени, това щеше да бъде достатъчно, за да влязат в историята. В момента играят на дребно. Те бяха създадени да променят тази система, а се оказа, че полагат всички усилия, за да се вградят в нея".

Попитахме инфекциониста дали смята, че "Има такъв народ" е проект на т.нар. задкулисие в България, а той отговори лаконично по следния начин: "Би могло. И най-вероятно е така".

Нямаше как да подминем и темата за предложението за здравен министър в проектокабинета на ИТН. Става въпрос за уролога доц. д-р Силви Кирилов, в чиято биография впечатление прави това, че въпросният е бил на доста ръководни длъжности в системата. Доц. Мангъров потвърди това с думите си за него: "Той е много дълбоко интегриран в настоящата здравна система. Това е като барон Мюнхаузен, който се е опитвал да се извади сам себе си за косата от блатото. Просто Кирилов е част от тази система и не очаквам реформи от него".

За евентуални нови парламентарни избори, доц. Мангъров, който в изборите за предходния Парламент бе кандидат за депутат от АБВ, изложи следното мнение: "Не е много добре, но най-вероятно ще се стигне до това. Дори и да се състави правителство, то ще съществува много кратко време, освен ако не се направи някакъв вариант на правителството на Беров от 90-те години, където никой не носи отговорност".

"Хората трябва да разберат, че основната разделителна, а в същото време и обединителна линия трябва да бъде отношението към Ковида. Това е основното разделение в обществото в момента и това е нещото, което може да обедини хората. Докато хората не осъзнаят това нещо, ние ще продължаваме да се въртим в същия порочен кръг", смята инфекционистът.

"При президента бяха много маскирани. Едно говорим, друго вършим. Защо - защото имало правила. Обаче човек, когато има някакви виждания и когато ги заявява публично, той трябва да държи на тях", каза доц. Атанас Мангъров по повод това, че от "Има такъв народ" твърдят, че са против налаганите мерки срещу пандемията от Ковид, но в същото време действията им не го потвърждават.

Източник/ци: Пред ФАКТИ доц. Мангъров изказа мнението си за "Има такъв народ" - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!